Şırnak’ta Öğrencilere Müstehcen Şarkı Söyletip Şiddet Görseli Yansıtan Öğretmene Soruşturma Açıldı

Şırnak’ta Cumhuriyet Anadolu Lisesi müzik öğretmeni R.T.Ç, ders sırasında müstehcen şarkı söyletip şiddet içerikli görseller yansıttığı için soruşturma geçirecek. Öğretmenin sosyal medyada silahlı paylaşımları da dikkat çekti.

Şırnak’ta Cumhuriyet Anadolu Lisesi müzik öğretmeni R.T.Ç, ders sırasında müstehcen

Şırnak’taki Cumhuriyet Anadolu Lisesi’nde müzik öğretmeni R.T.Ç, müstehcen içerikli bir şarkıyı öğrencilere söylettiği ve akıllı tahta üzerinden şiddet imgeleri gösterdiği gerekçesiyle disiplin soruşturması ile karşı karşıya kaldı.

14 Mart tarihinde sosyal medya platformunda şarkı ile ilgili paylaşımlarda bulunan öğretmenin, sınıfta bir öğrenciye müstehcen sözlerle dolu şarkıyı okuttuğu ifade edildi; bunun yanı sıra, şarkının kapak görselinde şiddet temalı unsurların yer aldığı belirlendi.

Bu duruma yönelik tepkiler sonrası R.T.Ç, sosyal medya paylaşımlarını geri çekti. Ancak, 28 Mart itibarıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğretmen hakkında inceleme başlatıldı. Ayrıca, R.T.Ç’nin sosyal medya hesaplarında silah temalı paylaşımlarının da mevcut olduğu tespit edildi.