Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, BM Oylamasında Rusya’ya Verilen Destek İçin Halktan Özür Diledi

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, BM’de Rusya aleyhinde oy kullanmaları nedeniyle halktan özür diledi. Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vulin ise Dışişleri Bakanı Marko Duric’i ihanetle suçlayarak sorumluluk alması gerektiğini belirtti.

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, BM'de Rusya aleyhinde oy kullanmaları nedeniyle

    Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ülkesinin Birleşmiş Milletler (BM) oylamasında Rusya’ya karşı oy vermesinden dolayı halktan özür diledi. Bu durumun ardından Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vulin, Dışişleri Bakanı Marko Duric’i ihanetle suçladı.

    BM Genel Kurulu’nda gerçekleştirilen oylamada, Ukrayna’nın öncülüğünde ve Avrupa Birliği’nin desteğiyle “Rusya’nın derhal Ukrayna’dan çekilmesi” talep eden bir karar tasarısı kabul edildi. 93 ülkenin “evet” oyu kullanarak desteklediği tasarıya ABD, Rusya, Kuzey Kore ve Belarus’un da içinde bulunduğu 18 ülke ise karşı çıktı. Rusya ile geleneksel müttefiklik ilişkisi sürdüren ve AB’nin baskılarına karşı durarak yaptırım uygulamayı reddeden Sırbistan’ın bu oylamada “evet” oyu vermesi, kamuoyunda tartışmalara yol açtı.

    Televizyon programına katılan Vucic, Avrupa tarafından sunulan tasarıya “evet” dediklerini belirterek, ABD oylamasında çekimser kaldıklarını söyledi. Bu kararları vermenin Sırbistan’a zarar vereceğini düşündüğünü ifade eden Vucic, “Bugünkü yanlışın sorumluluğu benim. Eğer çekimser kalsaydık, bu ilkeyi reddetmiş olmazdık.” şeklinde konuştu.

    Öte yandan, Sırbistan’ın eski istihbarat şefi ve Başbakan Yardımcısı Vulin, durumu bir ihanet olarak değerlendirerek, Dışişleri Bakanı Duric’in bu hatanın sorumluluğunu alması gerektiğine dikkat çekti. Vulin, “Sırbistan, Avrupa’nın Rusya’ya karşı tutumuna destek vererek önemli bir yanlış yaptı.” ifadelerini kullandı ve Rusya’nın uzun tarihli bir müttefik olduğunu vurguladı. Başbakan Yardımcısı, Duric’in bu utanç verici durumun sonuçlarıyla yüzleşmesi gerektiğini de belirtti.