Uyuşturucu Operasyonları Sonrası Tutuklamalar
Sinop’ta gerçekleştirilen operasyonlar sonucunda önemli miktarda sahte döviz ile uyuşturucu hammaddesi ele geçirildi. Söz konusu operasyonlar kapsamında 3 kişi tutuklanırken, bir şüpheli de hakkında adli işlem yapılmak üzere gözaltına alındı.
Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen uyuşturucu operasyonunda, 226,71 gram bonzai hammaddesi ve 3 adet sentetik ecza maddesi yakalandı. Ele geçirilen maddelerle bağlantılı olarak gözaltına alınan 3 şüpheli, adli mercilere çıkarılmalarının ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Parada Sahtecilik Üzerine Yapılan Operasyon
Ayrıca, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince sahte para ile ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde İstanbul’daki bir adrese operasyon gerçekleştirilmiştir. Bu operasyonda, 73 adet 100 dolarlık, 32 adet 50 dolarlık sahte Amerikan banknotu ile toplamda 8900 dolara tekabül eden sahte banknotlar, 1 silah ve 69 fişek ele geçirildi. Söz konusu operasyonda da bir şüpheli hakkında yasal işlemler başlatıldığı öğrenildi.