Sinop’ta “Geçmişten Geleceğe Gençlik Köprüsü: Ortak Alfabe” Etkinliği Düzenlendi
Sinop Üniversitesi Şehit Ömer Can Açıkgöz Konferans Salonu’nda “Geçmişten Geleceğe Gençlik Köprüsü: Ortak Alfabe” temalı bir program gerçekleştirildi. Bu organizasyon çerçevesinde Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nden Doç. Dr. Murat Emre Şahin, “Kimlik ve Kültür Bağlamında Dil ve Ortak Alfabe Meselesi” isimli bir sunum gerçekleştirdi. Sunumunda, dilin toplumların kimlik ve kültürel yapıları üzerindeki önemli rolüne dikkat çeken Şahin, ortak alfabeye sahip olmanın Türk dünyasında kültürel dayanışmayı pekiştirdiğini ifade etti.
Gençlerin Kültürel Sürekliliği İçin Önemi Vurgulandı
Fen-Edebiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. Tuğrul Balaban, “Ortak Semboller, Mitoloji ve Toplumsal Hafıza” başlıklı sunumuyla etkinlikte yer aldı. Balaban, mitolojik ögeler ve ortak sembollerin toplumların bir arada durmasındaki önemini vurguladı. Ayrıca, gençlerin bu kültürel değerleri benimsemesinin, toplumsal hafızanın devamlılığı açısından kritik bir nokta olduğunu söyledi.
Geçmişe dair derin bir bakış açısı sunan bu etkinlik, gençlerin kimlik, dil ve ortak hafıza konularında farkındalık geliştirmelerine büyük katkılar sağladı. Katılımcılar, programın Türk dünyası gençleri arasında güçlü bir kültürel köprü işlevi gördüğünü ifade etti. Bu tür organizasyonların sürdürülmesi gerektiği vurgulandı.


