Simav’da Tarım Alanında Başlayan Yangın Ormana Sıçradı, 8 Dekar Zarar Gördü

Kütahya’nın Simav ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın ormana sıçrayarak 8 dekarlık alanı etkiledi. Olay yerinde 49 personel, 7 arazöz ve 1 helikopterle hızlı müdahale sağlandı ve yangın kontrol altına alındı.

Kütahya'nın Simav ilçesinde ziraat alanında başlayan yangın ormana sıçrayarak 8

Kütahya’nın Simav ilçesinde yangın: 8 dekar zarar gördü

Simav Kalkan Boğazı’nda tarım alanından başlayan ve hızla ormanlık alana sıçrayan yangında toplamda 8 dekarlık bir alan hasar gördü.

Yangına Hızlı Müdahale

Kütahya Orman Bölge Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, Simav’daki yangın ziraat alanında başlayarak komşu ormanlık alanlara yayıldı. Müdahale etmek için bölgeye 7 arazöz, 2 su ikmal aracı, 7 pikap, 1 helikopter ve 49 personelden oluşan geniş bir ekip gönderildi. Ekiplerin etkin müdahalesi sayesinde yangın kısa sürede kontrol altına alındı, ancak 8 dekarlık orman arazisi zarar gördü. Yetkililer, benzer olayların önlenmesi ve ormanların korunması adına alınacak tedbirlere dikkat çekti.