Silivri’de Ağır Hava Şartları Nedeniyle Denize Giriş Yasağı
Silivri Kaymakamlığı, kötü hava ve deniz koşullarının doğurabileceği boğulma tehlikesini engellemek amacıyla, ilçe sınırları içerisinde denize girme yasağını 3 gün süreyle uygulamaya koydu.
Şiddetli Rüzgar Plajlarda Denize Girişi Engelliyor
Son dönemde İstanbul’un birçok bölgesinde yoğun bir şekilde etkili olan sert rüzgar, Silivri’de de hissedilmeye başlandı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle ilçe genelinde plajlarda denize girilmesi yasaklandı. Kaymakamlığın yaptığı açıklamada, “Ağır hava ve deniz koşullarının yaratabileceği boğulma tehlikesini önlemek için ilçe genelindeki plajlarda 15, 16 ve 17 Ağustos 2025 tarihlerinde denize girişlerin yasaklandığı” ifade edildi.
Yeni Tedbirler Alındı
Kaymakamlık tarafından yapılan açıklamaya göre, güçlü rüzgâr ve yüksek dalgaların oluşturabileceği tehlikelere karşı vatandaşların korunması amacıyla bu kararın alındığı bildirildi. İlçenin tüm sahil bölgelerinde denetimlerin artırılacağı ve yasaklara uymayanlar hakkında yasalı işlem yapılacağı kaydedildi.
Vatandaşlardan Dikkatli Olması İsteniyor
Yetkililer, yasağın geçerli olduğu süre zarfında halka denize girmemeleri ve uyarı levhalarına dikkat etmeleri gerektiğini hatırlattı. Ayrıca, sahil hattında görevli ekiplerin sürekli olarak devriye gezerek gerekli denetimleri sağlayacağı bildirildi.