**Siirtli Bal Üreticisi Propolisi ile Sağlık Dağıtıyor**
Siirt’in Pervari ilçesinde 10 yıldır arıcılık yapan Cemal Tomris, pandemi sonrası akciğer ve solunum yollarında sorun yaşayan hastaların gözdesi haline gelen propolisi, titiz bir çalışma ile üretip satışa sunuyor.
**Propolisin Faydaları ve Üretim Süreci**
Yaylalarda arıların balı dışında propolis de toplayan Tomris, bu doğal ürünün antimikrobiyal ve antibakteriyel nitelikleri sayesinde birçok hastalığa şifa sunduğunu belirtiyor. Özellikle astım, bronşit, KOAH ve kanser tedavisinde olumlu etkileri olduğuna dair artan talep, ülkenin dört bir yanından geliyor. Tomris, uzun uğraşlar sonucunda elde ettiği propolisi, satışa sunmadan önce temizleme süreçlerinden geçiriyor. “Propolisi kovanlardan temizleyip, ham haliyle elde ediyoruz. Bu ürünümüzü macun, toz ve damla şeklinde sunuyoruz, böylece her yaştan birey bu ürünü kullanabilir” dedi.
**Pandemi Sonrası Artan İlgi**
Cemal Tomris, propolis ürünlerinin Türkiye’nin dört bir yanından yoğun bir şekilde sipariş aldığını dile getirerek, “Yıllardır bu işi yapıyoruz ve özellikle propolis üzerindeki talep çok iyi düzeyde. Ürünümüzün sağlık üzerindeki faydalarının anlaşılması, satışlarımıza olumlu yansıyor” ifadelerini kullandı.
Tomris, pandeminin ardından akciğer hastalıklarından muzdarip birçok kişinin propolis talep ettiğini vurgulayarak, “Bize sürekli talep geliyor. Yüksek rakımlı yaylaların doğal coğrafyasından topladığımız propolisi, sağlık arayan insanlara ulaştırıyoruz” şeklinde konuştu.
**Özel Siparişler ve Fiyatlar**
Cemal Tomris, toplamda 1 kilogram propolis elde ettiğini ve bunu temizleyerek, uzaya gitmiş olan Alper Gezer Avcı’ya göndermeyi hedeflediğini belirtti. Tomris, 50 gram temizlenmiş propolisin fiyatının 1.250 lira olduğunu da ekleyerek, “Bu ürün günlük bir buğday tanesi kadar kullanabilir. Sağlıklı herkesin bu ürünü tüketmesini tavsiye ediyorum; çünkü bağışıklık sistemini güçlendirme noktasında önemli katkılar sunabiliyor” dedi.
SİİRTLİ BAL ÜRETİCİSİ, PANDEMİ SONRASI AKCİĞER VE HAVA KANALLARINDA TAHRİBAT OLUŞAN HASTALARIN TERCİH ETTİĞİ PROPOLİSİ BİN BİR EMEKLE HAZIRLAYARAK SATIŞA SUNUYOR.
CEMAL TOMRİS, İHLAS HABER AJANSI (İHA) MUHABİRİNE ANTİMİKROBİEL VE ANTİBAKTERİEL ÖZELLİĞİ OLAN ARİ ÜRÜNÜ PROPOLİSİN, KOVANIN DEZENFEKTE OLMASINI SAĞLAYARAK ENFEKSİYON KAPILMASININ ÖNÜNE GEÇTİĞİNİ SÖYLEDİ.
SİİRTLİ BAL ÜRETİCİSİ, PANDEMİ SONRASI AKCİĞER VE HAVA KANALLARINDA TAHRİBAT OLUŞAN HASTALARIN TERCİH ETTİĞİ PROPOLİSİ BİN BİR EMEKLE TEMİZE ÇEKERKEN, 50 GRAMINI BİN 250 LİRADAN SATIYOR.
SİİRTLİ BAL ÜRETİCİSİ, PANDEMİ SONRASI AKCİĞER VE HAVA KANALLARINDA TAHRİBAT OLUŞAN HASTALARIN TERCİH ETTİĞİ PROPOLİSİ BİN BİR EMEKLE TEMİZE ÇEKERKEN, 50 GRAMINI BİN 250 LİRADAN SATIYOR.
STK FEST’E KATILAN İHLAS VAKFI’NIN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.
STK FEST’E KATILAN İHLAS VAKFI’NIN STANDI BÜYÜK İLGİ GÖRDÜ.








