Siirt’te Aile Yılı Temalı Geleneksel Resim Şenliği Renkli Görüntülerle Gerçekleşti
Bu yıl “Aile Yılı” temasıyla düzenlenen 5. Geleneksel Resim Şenliği, Siirt Mehmetçik İlkokulu’nda, yaklaşık 1.500 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Okul bahçesinde düzenlenen bu renkli etkinlikte, öğrenciler aileleriyle birlikte boy gösterdi. Küçük sanatçılar, aile sevgisini hayal güçleriyle resme dökerek unutulmaz eserler ortaya çıkardılar. Okul Müdürü Selami Eroğlan, 1.500 öğrenci ve onların velileriyle bu önemli temayı görsel sanata dönüştürdüklerini, öğrencilere aile bağlılığının önemini aşılamaya çalıştıklarını belirtti.
Öğrencilerden Olumlu Yansımalar
Okul Müdür Yardımcısı Ferec Beşer, şenliğin “Aile Yılı” temasıyla 5. kez gerçekleştirildiğini ifade ederek, etkinliğe katılan tüm öğrencilere, velilere ve öğretmenlere teşekkür etti. Beşer, gelecek yıl farklı bir tema ile buluşmayı umduğunu dile getirdi.
Etkinlikte yer alan 2. sınıf öğrencisi Meryem Fırat, “Burada okuduğum için çok mutluyum. Öğretmenimi çok seviyorum. Resim yaparken çok eğlendik,” diyerek duygularını paylaştı. Bir diğer öğrenci Elif Zümra Ertürk ise, “Bizim için çok eğlenceliydi; bu anı asla unutmayacağız. Mehmetçik İlkokulu’nda öğretmenlerimizle birlikte böyle bir etkinlik yapmak harikaydı,” şeklinde konuştu.
Bu etkinlik, Siirt Mehmetçik İlkokulu’ndaki aile bağlarını güçlendirmeye yönelik güzel bir adım olarak hafızalarda yer edecektir.

