Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sibirya soğukları Erzincan’ı dondurdu

    KAR YAĞIŞININ YERİNİ SOĞUK HAVAYA BIRAKTIĞI ERZİNCAN’DA DERELER, GÖLETLER DONDU

    KAR YAĞIŞININ YERİNİ SOĞUK HAVAYA BIRAKTIĞI ERZİNCAN’DA DERELER, GÖLETLER DONDU

    Kar yağışının yerini soğuk havaya bıraktığı Erzincan’da dereler, göletler dondu.

    Sibirya soğuklarının yaşandığı Erzincan’da gece saatlerinde hissedilir en düşük hava sıcaklığı eksi 20 dereceyi buldu. Soğuk hava hayatı olumsuz yönde etkilerken dereler, göletler buzla kaplandı. Işıkpınar Mahallesi’nden geçen Vasgit Deresinde oluşan sarkıtlar, Pamukkale’deki travertenlerini andırdı.

    Öte yandan Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğü ekiplerince yapılan son değerlendirmeye göre, bölge genelinde hava parçalı ve çok bulutlu geçecek. Gece ve sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı ile yer yer sis ve pus hadisesi görülecek. Hava sıcaklığı mevsim normalleri altında seyredecek.

    “Buzlanma ve çığ uyarısı”

    Bölgede yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ tehlikesi ile buzlanma ve don olayı beklendiğinden yetkililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.