Seyitgazi’deki Orman Yangınında Yaralanan 12 Kişi Kurtarıldı, Arama Kurtarma Faaliyetleri Sürüyor

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında yaralanan 12 kişi, kurtarma ekipleri tarafından güvenli bir şekilde kurtarıldı. İlk müdahale sonrası 6 yaralı Afyonkarahisar hastanelerine, 6 yaralı ise Eskişehir’e sevk edildi. Kayıp görevliler için arama-kurtarma çalışmaları sürüyor.

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınında yaralanan 12 kişi, kurtarma

Eskişehir’de Orman Yangını: 12 Yaralı Kurtarıldı

Eskişehir’in Seyitgazi ilçesinde çıkan orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalarak yaralanan 12 kişi kurtarıldı.

Yangının Sebebi ve Yayılma Alanı

Seyitgazi ilçesine bağlı Büyükyayla ve Fethiye mahallelerine yakın bir bölgede dün sabah saatlerinde çıkan yangın, Afyonkarahisar’ın kırsal Sarıcaova Mahallesi’ne sıçradı. Yangın, özellikle soğutma çalışmaları sırasında meydana gelen aniden parlayan alevler nedeniyle kontrol altına alınmakta zorluk yaşandı. Bu durum, yangın ekiplerinde yaralanmalara ve kaybolmalara yol açtı. Gerçekleştirilen arama-kurtarma çalışmaları sonucunda 12 yaralının kurtarıldığı bilgisine ulaşıldı.

Yaralılara İlk Müdahale

Yaralılar, pikaplarla koordinasyon merkezine götürülerek, hazır bekleyen sağlık ekiplerine teslim edildi. Sağlık görevlileri, yaralılara ilk müdahalede bulundu. Yaralılardan O.D., B.A., M.K., H.E., K.D., H.T. isimli 6 kişi, hızlı bir şekilde Afyonkarahisar’daki hastanelere sevk edildi. Bu yaralılardan 3’ünün taburcu olduğu, diğer 3 yaralının da durumlarının iyi olduğu ve kısa sürede taburcu edileceği bildirildi. Eskişehir’e sevk edilen 6 yaralıdan 1’inin durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Kayıp Görevliler İçin Arama-Kurtarma Çalışmaları Devam Ediyor

Kayıp görevlilerin bulunması için arama-kurtarma çalışmaları ise aralıksız sürdürülüyor. Yangının kontrol altına alınması için ilgili ekiplerin yoğun çabaları devam ediyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı