Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Seven Vega Gemisi, Sakarya Gaz Sahası İçin Fatih Sarayburnu’na Demirledi

    Derin deniz projeleri için tasarlanan Seven Vega gemisi, Fatih Sarayburnu’na demirledi. Sakarya gaz sahasındaki Faz 2 boru hattı kurulumunu üstlenecek olan gemi, 143 metre uzunluğu ve 3 bin metre derinlik kapasitesiyle dikkat çekiyor. Proje tamamlandığında günlük 20 milyon metreküp doğal gaz üretimi hedefleniyor.

    Derin deniz projeleri için tasarlanan Seven Vega gemisi, Fatih Sarayburnu’na

    Seven Vega Gemi Fatih Sarayburnu’na Demirledi

    Derin deniz projeleri için özel olarak geliştirilmiş en ileri teknolojiye sahip makaralı döşeme gemilerinden biri olan Seven Vega, Fatih Sarayburnu’nda demir aldı. 143 metre uzunluğundaki bu gemi, 3 bin metre derinlikte boru hattı kurulumunu gerçekleştirme kapasitesine sahip.

    Sakarya Gaz Sahası’na Boru Hattı Kurulumu

    Seven Vega’nın, Sakarya gaz sahası kapsamındaki Faz 2 projesi çerçevesinde deniz altına boru hatları yerleştireceği bildirildi. Kurulacak boru hattı, Faz 2 kuyularından gelen gazı Osman Gazi Yüzer Üretim Ünitesi’ne ulaştıracak. Ayrıştırılan doğal gazın, karaya taşıma hattı ile iletileceği vurgulandı.

    Yılın başında tamamlanması planlanan boru hattının, 2026 ortasında Osman Gazi Yüzer Üretim Ünitesi’ne bağlanacağı belirtildi. Bu bağlantı ile birlikte günlük 10 milyon metreküp üretim hedeflenirken, sahadaki toplam üretim kapasitesinin günlük 20 milyon metreküpe ulaşacağı ifade edildi.

    Seven Vega’nın Hava Görüntüleri Paylaşıldı

    Projenin önemli unsurlarından biri olan Seven Vega gemisi, drone ile havadan kaydedildi. Bu sayede geminin çalışmaları ve belirlenen görevleri hakkında bilgi edinmek mümkün hale geldi.