Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sergey Şoygu: Türkiye ile olan ilişkilerimiz pek çok konuda müzakere merkezi haline geliyor

    Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, MGK Genel Sekreteri Okay Memiş ile İstanbul’un uluslararası müzakerelerdeki önemli rolünü vurguladı. Türkiye’nin güvenlik konusundaki çabalarını takdir eden Şoygu, Türk-Rus ilişkilerinin liderler arasındaki güvene dayalı diyaloğa bağlı olduğunu belirtti.

    Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, MGK Genel Sekreteri Okay

    Rusya ve Türkiye Arasında Güçlü Diplomasi Adımları

    Rusya’nın Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Genel Sekreteri Okay Memiş ile gerçekleştirdiği bir toplantıda, İstanbul’un pek çok önemli konuda görüşmelerin merkezi haline geldiğini belirtti. Bu konular arasında Karadeniz girişimi, tahıl anlaşması ve Rusya-Ukrayna müzakereleri de yer alıyor.

    Türk Hükümeti’ne Teşekkür

    Moskova’da düzenlenen güvenlik konulu uluslararası toplantı sırasında Okay Memiş ile bir araya gelen Şoygu, müzakerelere ev sahipliği yaptığı için Türk hükümetine şükranlarını sundu. “Ankara’nın güvenliğin sağlanması ve heyetlerin çalışma koşullarının oluşturulmasındaki önemli katkılarını takdir ediyoruz” dedi.

    Şoygu, Memiş’in Moskova’ya gerçekleştirdiği bu ilk ziyareti için teşekkürlerini iletti ve Rus-Türk siyasi diyaloğunun her alanda güçlü bir şekilde ilerlediğini vurguladı. Ayrıca, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi ve enerji alanlarındaki büyük projelerin başarılı bir şekilde hayata geçirilmesi ile ilişkilerin daha da güçlendiğini ifade etti.

    İlişkilerin Gücü Liderler Arasındaki Diyaloğa Dayanıyor

    İki ülke arasındaki ilişkilerin etkinliği konusunu da değerlendiren Şoygu, bu etkinliğin, büyük ölçüde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasındaki yoğun ve güvene dayalı diyaloğa bağlı olduğunu söyledi. Şoygu, iki lider arasında 11 Mayıs tarihinde geniş kapsamlı bir toplantının yapıldığını da sözlerine ekledi.