Ekrem İmamoğlu’nun Ailesine Yönelik Rüşvet Soruşturması
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden alınarak tutuklanan Ekrem İmamoğlu’nun babası Hasan İmamoğlu ve oğlu Selim İmamoğlu, “rüşvet ve suç gelirlerini aklama” suçlamasıyla emniyet güçlerine ifade verdi. Selim İmamoğlu’nun ifadesi de kayıtlara geçti.
Selim İmamoğlu’nun İfadesi ve Şirket Açıklamaları
İfade sırasında Selim İmamoğlu, “Hırvatistan’da faaliyette bulunan bir şirketim bulunmaktadır. Aynı zamanda aile şirketimiz olan İmamoğlu İnşaat’ta mühendis olarak görev yapıyorum. Üzerime kayıtlı sadece 6.5 metrelik bir teknem var. Bunun dışında başka bir malvarlığım yok. İmamoğlu İnşaat adı altında kayıtlı bir aracım mevcut ancak üzerine kayıtlı olmadığım gayrimenkul, araç ya da başka herhangi bir mülküm bulunmamaktadır” şeklinde konuştu. Hırvatistan’daki şirketinin adı TECTUM INVESTMENT D.O.O. iken, yurtiçinde de henüz faaliyete geçmeyen Seku Yatçılık şirkete sahip olduğunu belirtti.
Para Transferleri ve Açıklamalar
Selim İmamoğlu’nun Hırvatistan’daki TECTUM INVESTMENT D.O.O. şirketine 2023 ve 2024 yıllarında toplamda 637 bin 106 Euro tutarında hızlı para transferi gerçekleştirilmişti. Gelen sorulara Selim İmamoğlu, “Toplamda bu kadar bir miktar gönderilmedi. Aslında göndermiş olduğum para 388 bin 303 Euro’dur. Bu transferlerin kaynağını ispat edebilirim” dedi. Eğitim hayatından bahseden İmamoğlu, ailenin uzun yıllardır inşaat sektöründe faaliyet gösterdiğini vurguladı.
Yapılan incelemelerde, İmamoğlu’nun Hırvatistan’daki şirketine para transferlerinin kaynağında ailesinin katkılarının bulunduğu kaydedildi. Alınan bilgilere göre, annesi Dilek Kaya İmamoğlu ve dedesi Hasan İmamoğlu’ndan gelen tutarların örtüştüğü belirlendi. Emniyet, İmamoğlu’nun yurtdışındaki hesaplara para aktarma işlemlerinin soruşturma konusu olduğunu belirtti.
<h2"Selim İmamoğlu’nun İfadesindeki Mali Kaynaklar
Mali Suçları Araştırma Kurulu tarafından yapılan incelemelere göre, Mehmet Selim İmamoğlu’nun yurtdışına yaptığı para transferlerinin kaynağı ile ilgili olarak Dilek Kaya İmamoğlu ve Hasan İmamoğlu’nun gönderdiği paraların belgelerinin incelendiği aktarılmıştır. Bu belgeler ışığında, gönderilen tutarın bir suç gelirine örtüşmediği belirtilmiştir. Selim İmamoğlu, aile geleneğinin değerlerini uluslararası alana taşımak adına ailevi desteklerin normal olduğunu ifade etti.
Son olarak Selim İmamoğlu, “İstanbul Teknik Üniversitesinde fizik mühendisliği üzerine yüksek lisans yapıyorum, kendimi bilime adamış bir Türk genciyim. Ailem ticaretle uğraşmakta ve bu süreçte elde ettikleri birikim benim için büyük bir şanstır. Ben ve ailem hakkında yapılan suçlamaları kabul etmiyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

