Şehit Yarbay Melih Gülova’nın Yıldönümünde Anma Töreni
Türk Silahlı Kuvvetleri’nin onurlu evlatlarından biri olan Şehit Yarbay Melih Gülova, şehadetinin yıl dönümünde Manisa Şehitliği’nde düzenlenen özel bir törenle anıldı.
Törende, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şubesi ile Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehit Gazi Şube Müdürlüğü, ev sahipliği yaptı. Anma etkinliğine, şehidin yakın arkadaşları, ailesi ve sevenlerinin yanı sıra birçok asker de katılım gösterdi.
Duygusal Anlarla Dolu Bir Program
Manisa Şehitliği’ndeki anma programı, Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Şehidin ruhuna karşı dualar edilirken, törende duygu dolu anlar yaşandı. Gözyaşlarının ve gururun bir arada bulunduğu etkinlikte, Yarbay Melih Gülova’nın kahramanlığı, özverisi ve vatan sevgisi bir kez daha hatırlandı.
Anma etkinliğine; şehidin devre arkadaşı Numan Erdeğer, ailesi, Hıdır Solmaz, Ali Güleç, Ünal Güney, Ahmet Akdoğan, Oğuz Kayıhan, Abdullah Özmen, Teoman Erdeğer ve ailesi ile kardeşi Selçuk Gülova gibi birçok kişi katıldı. Ayrıca, Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehit Gazi Şube Müdürü Selçuk Yıldız ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Gazi Yusuf Kıyışkan ile Gazi Selami Pazar da etkinliğe iştirak etti.
Gazi Yusuf Kıyışkan’dan Anlamlı Açıklamalar
Törende bir konuşma yapan Gazi Yusuf Kıyışkan, “1963 yılında Bursa’da dünyaya gelen Yarbay Melih Gülova, askerliği bir yaşam amacı olarak seçti ve hayatını bu amaca adamıştır. 10 Haziran 2007’de Şırnak’ın Güçlükonak ilçesinde gerçekleştirdiği görev sırasında bir mayın saldırısında şehit düşmüş olan Yarbay Gülova, hem bir kahraman hem de vizyon sahibi bir lider olarak hatırlanacak. Şehit Yarbay, terörle mücadelenin yalnızca silah kullanarak değil, aynı zamanda akıl ve teknoloji ile yapılması gerektiğine inanıyordu. Yerli İnsansız Hava Araçları (İHA) projelerinde önemli rol üstlenmişti. Gabar Dağı eteklerinde Özdemir Bayraktar’a, ‘Komutanım, artık bu kanı durduracak bir çare bulmalıyız’ şeklindeki sözleri, hafızalarımızda bir vasiyet olarak yer aldı. Yarbay Melih Gülova artık yalnızca bir isim değil, bu milletin gökyüzündeki gözcüsü ve yüreğimizdeki sönmeyen ışığıdır. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Unutmadık, unutmayacağız ve unutturmayacağız” diyerek duygu dolu ifadelerde bulundu.