Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, 9. Yıl Dönümünde Derik’te Kabri Başında Anıldı

Mardin’in Derik ilçesinde 9 yıl önce terör saldırısında şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, vefatının yıl dönümünde kabri başında anıldı. Programda, İl Müftüsü Mehmet Aşık dua etti, katılımcılar arasında şehidin annesi Fatma Safitürk ve İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş da yer aldı.

Mardin’in Derik ilçesinde 9 yıl önce terör saldırısında şehit olan

Mardin Derik’te Şehit Kaymakam Safitürk’ü Anma Töreni

Mardin’in Derik ilçesinde, sekiz yıl önce görev yaptığı makamında terör saldırısına uğrayarak şehit olan Kaymakam Muhammet Fatih Safitürk, ölümünün 9. yıldönümünde anıldı.

Kaymakam Safitürk, 2015 yılında Derik Kaymakamlığına atanmış, aynı zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından Derik Belediye Başkan Vekili olarak da görevlendirilmişti. 10 Kasım 2016 tarihinde, makamına yerleştirilen bir el yapımı bomba, teröristlerce patlatılmış ve kendisi ağır yaralanarak hastaneye kaldırılmış, ne yazık ki bir gün sonra hayatını kaybetmişti.

Anma Programında Duygu Dolu Anlar

Ölümünün üzerinden geçen dokuz yılın ardından Şehit Kaymakam Safitürk için Arifiye ilçesindeki mezar başında özel bir anma programı düzenlendi. Etkinlik, Kur’an-ı Kerim’in okunmasıyla başlamış, ardından İl Müftüsü Mehmet Aşık’ın yaptığı dua ile devam etmiştir. Program, şehidin kabrine karanfil bırakılmasıyla son buldu.

Programa Katılım Yüksekti

Anma etkinliğine, şehidin annesi Fatma Safitürk, İçişleri Bakan Yardımcısı Mehmet Aktaş, Sakarya Valisi Rahmi Doğan ve Safitürk’ün aile bireyleri katıldı. Katılımcılar, şehidin anısını yaşatmak ve ona duydukları saygıyı göstermek adına bir araya geldi.