Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklaması sonrasında kamu bankaları emeklilere ödedikleri promosyon miktarını artırmıştı. Kamu bankaları promosyon tutarını 5 bin liradan 12 bin liraya yükseltirken, özel bankaların adımları da merak konusu oldu.

Öncü bankalardan biri olan ING Bank, emekli maaşı promosyon paketinde değişiklik yaptı. Ancak toplam ödenen promosyon miktarında bir değişiklik olmadı. ING Bank, net promosyon miktarını yükseltirken, ek promosyon miktarını azaltarak toplamda ödenecek miktarı sabit tuttu. Bu güncellemeyle birlikte, ING Bank en yüksek promosyon ödülü sunan banka olma konumunu korudu.

ING Bank tarafından yapılan açıklamada “SGK (SSK, Bağ-Kur ve Emekli Sandığı) emekli aylığını ING’ye taşıyarak maaş tutarınıza göre ek koşulsuz 12 bin liraya varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Ayrıca Otomatik Fatura Talimatı’nıza 3 bin liraya varan ek nakit promosyondan yararlanarak toplamda 15 bin liraya varan nakit promosyon kazanabilirsiniz. Yeni emekliler ve EYT ile emekli olanlar da, emekli maaş promosyonundan yararlanabilirler” denilerek ek promosyon tutarı koşulsuz net promosyon rakamı olarak 12 bin lira şeklinde açıklanırken, ek promosyon rakamı ise 3 bin lira şeklinde güncellendi.


Daha önce uygulanan kampanyada ise hatırlanacağı üzere ING Bank emekli promosyonu olarak 10 bin lira ödüyor ve otomatik ödeme talimatı veren emekilere yönelik olarak 5 bin lira daha ek promosyon ödemesi yaparak toplamda rakamı 15 bin lira olarak hesaplara yatırıyordu. Net promosyon rakamı kamu bankalarında olduğu gibi 12 bin liraya çıkartılırken artan bu bölüm ek promosyondan düşüldü ve toplam rakam yine 15 bin lira seviyesinde tutuldu.

İŞTE YENİ PROMOSYON TUTARLARI

Açıklanan yeni promosyon rakamlarına göre ING Bank maaşa göre hesaplanmak üzere:


10 bin liraya (10 bin lira hariç) kadar ise 5 bin lira,

Başkan Erkoyuncu'dan Çiftçiler Günü mesajı Başkan Erkoyuncu'dan Çiftçiler Günü mesajı

10 bin lira – 15 bin lira (15 bin lira hariç) arası ise 8 bin lira,

15 bin lira – 20 bin lira (20 bin lira hariç) arası ise 10 bin lira,

20 bin lira ve üzeri ise 12 bin lira nakit promosyon ödemesi yapacak. Emeklinin imza atması halinde promosyon ilk emekli aylığı ile beraber ek ödeme olarak hesabına yansıtılacak. Emeklinin devam eden promosyon sözleşmesi varsa bu tutar promosyondan düşülerek hesabına geçecek.