Savaştepe’deki Tavuk Çiftliğinde Çıkan Yangın, 5 Bin Piliçin Telef Olmasına Neden Oldu

Editör
1 Min Read

Balıkesir’de Tavuk Çiftliğinde Yangın: 5 Bin Piliç Telef Oldu

Balıkesir’in Savaştepe ilçesinde bulunan bir tavuk çiftliğinde meydana gelen yangında yaklaşık 5 bin piliç hayatını kaybetti.

Yangının çıkış noktası İsadere Mahallesi’nde, Uğur Soylu’ya ait olan 20 bin kapasiteli tavuk çiftliği olarak belirlendi. Olayın duyulmasının ardından, kısa sürede yangına müdahale etmek üzere itfaiye ekipleri bölgeye yönlendirildi. İtfaiye ekiplerinin özverili çabaları sayesinde, yangın çiftliğin tamamını sarmadan kontrol altına alındı.

Yangının Sebebi Elektrik Tesisatı

Yangının çıkış sebebi yapılan incelemeler sonucunda elektrik tesisatı olarak tespit edildi. Çiftliğe yeni getirilen tavukların sadece iki gün önce yerleştirildiği öğrenilirken, şuan için yaklaşık 5 bin civarında civcivin telef olduğu bilgisine ulaşıldı.

Yangınla ilgili olarak soruşturma başlatıldığı bildirildi. Yangının sebep olduğu hasar ve kayıplar, çiftlik sahipleri ve hayvan yetiştiricileri arasında derin bir üzüntüye yol açtı.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış