Sason’da Arıcılara Yüzde 80 Hibe Desteğiyle Organik Kovan Dağıtıldı

1 Min Read

Batman Sason’da Arıcılara Organik Kovan Desteği

Tarım ve Orman Bakanlığı, Batman’ın Sason ilçesinde arıcılıkla uğraşan üreticilere önemli bir destek sağladı. Bu kapsamda, bakanlığın sağladığı yüzde 80 hibe desteği ile arıcıların yüzde 20’lik katkısı sayesinde, organik kovan dağıtım programı gerçekleştirildi.

33 Arıcıya 99 Organik Kovan Dağıtıldı

Etkinlik, 15 Temmuz Demokrasi Parkı’nda düzenlenirken, program dahilinde 33 arıcıya toplamda 99 adet iki katlı organik kovan verildi. Her bir arıcı, proje çerçevesinde 3 adet organik kovana sahip oldu. Törene katılan Sason Kaymakamı Furkan Başar ve İl Tarım ve Orman Müdürü Necdet Tuncer, bu süreçte arıcılara verilen destekler konusunda bilgi verdiler. Kaymakam Başar, Sason’da üretilen balın dünya standartlarına ulaştığını belirterek, bölgedeki arıcılığın gelişimine katkı sağlayan bu desteklerin önemine dikkat çekti.

Destekler Üreticilere Bereket Getirecek

Kaymakam Başar, programın faydalarından bahsederek, destek alan arıcılara bol kazanç ve bereket dileğinde bulundu. Bu tür desteklerin, Sason’un arıcılık sektörünü daha da ileriye taşıyacağını ifade etti.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version