Beyaz’ın Bankada Mahsur Kalması Panik Yarattı
Sarıyer’deki bir alışveriş merkezinin içinde yer alan bankaya giren ‘Beyaz’ isimli köpek, uyuyakalınca bankada mahsur kaldı. Banka çalışanları tarafından önce fark edilen, fakat uykuya dalması sebebiyle dışarı çıkarılmayan Beyaz, mesai bitiminde kapatılan bankada sıkışıp kaldı. Köpeğin dışarıya çıkmaya çalışırken yarattığı hareketler, bankanın alarm sistemini tetikledi ve çevredekilerde hırsızlık endişesiyle kısa bir panik yaşanmasına yol açtı.
Havadan Bunalan Beyaz Serin Yer Aradı
Olay, geçtiğimiz Perşembe günü öğle saatlerinde gerçekleşti. Edinilen bilgilere göre, Beyaz sıcak havanın etkisiyle serin bir yer bulmak amacıyla dolaşmaya çıktı. Daha sonra bankaya giren köpek, kısa bir süre içinde uykuya daldı. Çalışanlar tarafından ilk başta görülmesine rağmen, uyandırılmaması amaçlı dışarı çıkarılmayınca Beyaz, mesai bitiminde kapatılan bankada mahsur kalmış oldu. Dışarı çıkmak için hareket eden köpeğin davranışları, güvenlik sistemini devreye sokarak alarmı çalıştırdı.
Hırsızlık Şüphesiyle Bankayı Kontrol Eden Sahibi Şaşırdı
Bankanın yakınında oturan Beyaz’ın sahibi Mehmet Sadık, alarm sesinin ardından bankayı kontrol etmeye gitti. Durumu görünce şaşkınlık yaşadığını ifade eden Sadık, “Köpeğimiz yıllardır bizimle, zaman zaman kaçamak yapıyor. Bankaya girmiş ve kapanınca içeride kalmış. Alarm sesini duyunca hırsız girmiş olabilir diye düşündük ve hemen kontrol ettik. Sonrasında, Beyaz’ın içeride olduğunu görünce çok şaşırdık” dedi.
Beyaz’ın Bankadaki Macerası Gülümsemeyle Sonuçlandı
Beyaz’ın bankada mahsur kaldığı anları cep telefonuyla kayda alan Ali Meftunizade, “Bir arkadaşımızı ziyarete geldik, alarm çalmaya başladığında panikledik. Alarm bankadan geliyordu ve merak edip içeri baktık. Beyaz’ı bankanın içinde görünce oldukça rahatladık. Banka çalışanlarının bankayı kapatmalarıyla Beyaz içeride kalmış. Sonunda güvenlik ekipleri durumu kontrol etti ve köpeği dikkatle çıkardılar. İlk önce endişelendiğimiz anlar yaşadık, ama Beyaz’ı görünce hepimizin yüzü güldü” şeklinde konuştu.