Sarıyer’de meydana gelen yol çökmesi, Ayazağa Mahallesi’nde su kesintisine yol açtı. Mahalle sakinleri, tankerlere yönelerek bidonlarla su taşırken, hem İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) hem de Sarıyer Belediyesi’ne tepki gösterdi.
Geçtiğimiz cumartesi gecesi Eski Büyükdere Caddesi üzerindeki inşaat alanının yanındaki yolda çökmeler meydana geldi. Çökmenin olduğu bölgede hafriyat çalışmaları devam ederken, zarar gören altyapıyı onarmak amacıyla Ayazağa Mahallesi’ne su verilemedi. Üç gündür suya hasret kalan bölge sakinleri, Ayazağa Mahallesi Semt Polikliniği’nin bahçesinde bekleyen tankerlerden su alabiliyor. Ellerinde bidonlarla kuyruğa giren vatandaşlar ise belediyelere karşı öfkelerini dile getirdi.
Bir kadın, tanker önünde su almak için beklerken şunları söyledi: “Biz de insan gibi yaşamak istiyoruz. Lütfen bize değer verin! Cuma gününden beri sularımız yok. Çok zor bir durumdayız; kişisel ihtiyaçlarımızı karşılayamıyoruz. Bu suyu temizlik için kullanacağız ama içmek için uygun değil. Üç dört sefer su almak için geldim. Su olmadan çalışmıyor, sesimizi duysunlar. Bizim de değerimiz var.”
Başka bir mahalleli de su sıkıntısını dile getirerek, “Buraya tanker yerleştirmişler ama 3 gündür böyleyiz. Yarına kadar bu durumun düzelmesini umuyoruz. Su içme şansımız olursa içebiliriz, yoksa çamaşır ve bulaşık gibi işlerde kullanacağız.” şeklinde konuştu.
Bir başka vatandaş ise, zor koşullarda su almakta güçlük çektiğini ifade ederek, “Bu durum çok zor. Dizlerim ağrıyor, suyu doldururken gerçekten zorlanıyorum. Taşırken de zorluk yaşıyorum. Başka insanlardan yardım istiyorum.” dedi.
Bir ortaokul öğrencisi ise, “Elimde birkaç bidon var ve evden hepsini taşıyamadığım için tek tek geliyorum. Üç gündür böyleyiz. Sular bir anda bitiyor. Ayrıca duş almamız gerek ama suları kişisel ihtiyaçlarımız için kullanıyoruz.” diyerek yaşadıklarını paylaştı.