Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıgöl’de Yılın İlk Üzümleri Tüketilmeye Başladı, Komşularla Paylaşılıyor

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde Bekir Yılmaz, evinin önünde yetiştirdiği “Uslu” cinsi üzümün ilk hasadını yaptı. Komşularıyla paylaşan Yılmaz, yıllar önce hediye edilen üzüm çubuğuyla oluşan asmalardan her yıl bol miktarda ürün alıyor.

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde Bekir Yılmaz, evinin önünde yetiştirdiği "Uslu" cinsi

    Sarıgöl’de İlk Üzümler Tüketilmeye Başlandı

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, haziran ayının başından itibaren yılın ilk üzümleri tüketilmeye başladı.

    Bekir Yılmaz’ın Uslu Üzümleri

    Sarıgöl ilçesindeki Konak Mahallesi, Dr. İhsan Avcı Caddesi’nde yaşayan 63 yaşındaki Bekir Yılmaz, uzun yıllardır evinin önünde yetiştirdiği “Uslu” cinsine ait üzümlerden erken bir hasat gerçekleştirdi. Yılmaz, bu lezzetli üzümleri komşularıyla birlikte yiyerek paylaşmanın keyfini çıkarıyor.

    “Yıllar önce bir akrabam bana üzüm çubuğu hediye etti. O çubuğu alarak evimin önüne diktim ve çardak üzerinde gölge oluşturması için sardım. Mayıs sonu itibarıyla üzüm vermeye başlıyor. Üzümlerimi komşularımla paylaşıyorum ve dostlarıma ikram ediyorum. Budama zamanında isteyenlere çubuk vererek bu üzüm çeşidinin yaygınlaşmasını sağlıyorum” diyen Yılmaz, bu geleneği sürdürmenin mutluluğunu yaşıyor.

    İlçede Çekirdekli Üzümler de Hasat Ediliyor

    Ayrıca, ilçedeki bazı çekirdekli üzüm çeşitlerinin bağlarda olgunlaşmaya başladığı da gözlemlendi. Bu durum, Sarıgöl’deki üzüm üretiminin çeşitliliğini artırırken, yerel bahçelerdeki tarımsal etkinliğin de yükseldiğini gösteriyor.