Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıgöl’de Üzüm Hasadının Ardından Örtü Altı Bağlarda Naylon Kaneviçe Toplama Çalışmaları Hızlandı

    Sarıgöl’de üzüm bağlarında hasat sonrası beyaz naylon örtülerin toplanma işlemi yoğunlaştı. Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, örtülerin doğa şartlarından koruma amacıyla kullanıldığını belirtirken, üretici Ramazan Karahan da toplama işleminin ailece yapıldığını ifade etti.

    Sarıgöl’de üzüm bağlarında hasat sonrası beyaz naylon örtülerin toplanma işlemi

    Üzüm Bağlarında Örtü Toplama Süreci Hız Kazandı

    Sarıgöl ve çevresindeki üzüm bağlarında, hasat işlemlerinin sona ermesiyle birlikte, örtü altı bağlarda kullanılan beyaz naylon kaneviçelerin toplanma işlemi yoğun bir şekilde ilerlemeye başladı.

    Bağcılıkta Örtü İşlemleri Tamamlanıyor

    Sarıgöl’deki bağcılık faaliyetleri, yaklaşık olarak 113 bin dekar bir alanı kapsıyor. Bu yıl, bağların yüzde 85-90’ının temmuz ayından itibaren uygulanan örtü işlemlerinin hasat sonrası sökülmeye başlandığı bilgisi verildi.

    Sarıgöl Ziraat Odası Başkanı Ali İhsan Ülgen, örtüleme işlemlerinin amacı hakkında bilgi vererek, “Bağlarımızı doğanın olumsuz etkilerinden; aşırı yağışlar, dolu, sıcak hava, rüzgar, çiy ve kırağından korumak için bu örtüleri kullanıyoruz. Haziran sonundan itibaren örtüleme işlemleri başlıyor ve hasat sona erdiğinde üreticilerimiz örtüleri topluyor” dedi.

    Toplama İşlemleri Başladı

    Örtülerin toplanma aşamasıyla birlikte iş yükünün arttığını belirten üreticiler, bu işlemleri öz kaynakları ile gerçekleştirdiklerini ifade ettiler. Sarıgöllü üzüm üreticisi Ramazan Karahan, konuyla ilgili olarak, “Ailemizle birlikte örtüleri toplamaya başladık. Traktörün arkasında bulunan bir aparat yardımıyla işlem oldukça kolaylaşıyor. Topladığımız örtüleri depoya kaldırarak, gelecek yıl kullanılmak üzere saklıyoruz” şeklinde konuştu.