Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıgöl’de Kışlık Üzüm Bakımları Bahar Havasında Devam Ediyor

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde tarım işçileri, bahar havasında üzüm bağlarının kış bakımlarını sürdürüyor. Dayıbaşı Necati Coşkun, işçilerin 850 lira yevmiye aldığını belirterek, meyve ağaçlarının çiçek açtığını ve işlerin aksamadan ilerlediğini ifade etti.

    Manisa'nın Sarıgöl ilçesinde tarım işçileri, bahar havasında üzüm bağlarının kış

    Manisa’nın Sarıgöl ilçesi ve çevresindeki üzüm bağlarında, tarım işçileri kış sezonu bakımlarını bahar havasında sürdürüyor.

    Sarıgöl ve civarındaki bağlarda gerçekleştirilen budama, tel germe ve çubukların yüksek sistem tellere bağlanması gibi kış işlemleri, sıcak günlerde aksaksız şekilde devam ediyor. Etrafı patates çiçekleri sarmalayan ve meyve ağaçlarının çiçek açtığı bu bölgede, üzüm asmalarının yapraklanması da göz önünde. Buradaki işçiler, soğuk hava şartlarından etkilenmeden rahatça çalışmalarını yürütüyor.

    Kadın tarım işçilerinin günde 850 lira kazandığını ifade eden dayıbaşı Necati Coşkun, “Hava sıcak olduğu için bağların kış bakımları aksamadan yapılıyor. Bazı bölgelerde bağların erkenden uyanmaya başladığını gözlemliyoruz. Badem, erik ve kayısı ağaçları çiçek açtı. Bahar atmosferinde bağlar ve tarlalarda çalışan arkadaşlarımız için oldukça rahat bir ortam sağlanıyor.” şeklinde konuştu.