Sarıgöl’de Çiftçiler, Üzüm Bağlarında Standardizasyon İçin Çalışmalara Başladı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçiler, üzüm bağlarındaki salkımları düzenleyip budayarak ürün kalitesini artırmayı amaçlıyor. Çiftçi Ahmet Tosun, bu işlemlerin hasat dönemi öncesi önemine vurgu yaptı ve bayram sonrası salkım budama çalışmalarının artacağını belirtti.

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde çiftçiler, üzüm bağlarındaki salkımları düzenleyip budayarak ürün

Çiftçiler Üzüm Bağlarında Yoğun Çalışmalara Başladı

Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, çiftçiler üzüm bağlarında salkımları düzeltme ve budama işlemlerine girişti. Bu çalışmalar, ürün kalitesini artırmayı ve standart salak yapı elde etmeyi amaçlıyor.

Salkım Düzenleme ve Budama İşlemleri

Bağlarda oluşan üzüm salkımları öncelikle düzenleniyor, ardından ise gereksiz budaklar özenle kesilerek standart salkım oluşturuluyor. Sarıgöl Emcelli Mahallesi’nde yaşayan çiftçi Ahmet Tosun, salkım aralama işlemlerinin önemine değinerek, “Bağlarımızda iş bitmez. Her iş tamamlandıktan sonra yeni bir işlem başlar. Hasat dönemi gelene kadar bağlarımızda olacağız. Bayramdan sonra salkım budama işlemleri daha yoğun bir şekilde devam edecek. Üzümlerimizi yaş halde ihraç edebilmek için bu çalışmaları yapmak zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Üreticilerin Hedefi Kaliteli Üzüm

Sarıgöl’deki üzüm üreticileri, yıl boyunca bağlarında titiz bir çalışma yürütüyor. Bu sayede hem ürün kalitesini artırmayı hem de ihracata uygun ürün elde etmeyi hedeflediklerini bildirdiler.