Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sarıcakaya’daki ot yangını ormana sıçramadan söndürüldü

    Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde Mayıslar Mahallesi’nde çıkış noktası bilinmeyen bir yangın, vatandaşların ihbarı sonrası etkili bir müdahale ile ormana sıçramadan söndürüldü. Yangın sonucu bazı seralar ve yaklaşık 40 dekar tarım arazisi zarar gördü.

    Eskişehir'in Sarıcakaya ilçesinde Mayıslar Mahallesi'nde çıkış noktası bilinmeyen bir yangın,

    Eskişehir Sarıcakaya’da Yangın Kontrol Altına Alındı

    Eskişehir’in Sarıcakaya ilçesinde meydana gelen bir yangın, ormanlık alana sıçramadan başarılı bir şekilde söndürüldü.

    Yangın, Mayıslar Mahallesi girişindeki çayın kenarında, henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı başladı. Alevlerin yükseldiğini gören vatandaşlar, durumu hemen yetkililere bildirdi. Bunun üzerine olay yerine Orman Şefliği ve Büyükşehir Belediyesi’ne ait itfaiye ekipleri yönlendirildi.

    İlk Müdahale ve Söndürme Çalışmaları

    Ekipler, iş makineleri ve arasözler kullanarak, yangını söndürme çalışmalarına başladı. Yaklaşık yarım saat süren operasyon sonucunda alevler kontrol altına alındı. Yangın söndürüldükten sonra bölgedeki soğutma çalışmaları devam ederken, alevlerden etkilenen alanlar arasında bazı seralar ve yaklaşık 40 dekar tarım arazisi yer aldı.

    Bu olay, çevredeki tarım alanları için tehlike oluşturdu ancak yetkililerin hızlı müdahalesi ile daha büyük bir felaketin önüne geçilmiş oldu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı