Türkiye’de Off-Road Heyecanı: Sapanca Ekibi Kupa İle Döndü
Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) öncülüğünde gerçekleştirilen 18. Karadeniz Off-Road Kupası’nın 5. ve son ayağı, 11-12 Ekim 2025 tarihleri arasında Ordu’nun Ünye ilçesinde yapıldı. Sakarya’dan katılan Sapanca Off-Road Kulübü, bu önemli yarışta büyük bir başarı elde ederek şehre kupa ile döndü.
Sezon Finali: Zorlu Yarışlarda İstikrarlı Performans
Son yarışta, Sapanca Off-Road Kulübü sporcuları, sezon boyunca sergiledikleri yüksek performansla adlarından söz ettirdi. Kulüp pilotu Muhammet Ali Yılmazer ve co-pilotu Enes Gür, aracın ilk turda yaşadığı mekanik arıza nedeniyle Ünye etabında istediği sonucu elde edemedi. Ancak, sezon süresinde gösterdikleri başarı sayesinde 2025 Karadeniz Off-Road Şampiyonu unvanını kazanmayı başardılar.
Başkan Gökhan Özyazıcı’dan Teşekkür Mesajı
Konuya dair açıklamalarda bulunan kulüp başkanı Gökhan Özyazıcı, “Ünye etabındaki teknik sorunlara rağmen, sezonu şampiyon olarak kapatmanın gururunu yaşıyoruz. Sporcularımız, Karadeniz kupasının tüm etaplarında sergiledikleri performansla bizleri gururlandırdı. Kalabalık bir ekip ile Ünye’ye gittik ve destek verdik. Üyelerimize ve bize destek olan herkese teşekkür ediyorum. Ayrıca, yarış süresince gösterdikleri misafirperverlik için Ünye Off-road Yunus Emre Spor Kulübü Başkanı Alper Argan ve ekibine, katılan tüm kulüp başkanlarına ve sporculara ayrıca teşekkür ederim. Sapanca Off-Road Kulübü olarak, dostluk ve dayanışma ruhuyla faaliyetlerimize devam edeceğiz” dedi.
Sapanca Off-Road Kulübü’nün bu başarısı, genel olarak Türkiye’deki off-road sporlarına olan ilgiyi artırırken, yerel sporcuların ulusal düzeyde tanınmasını sağlıyor.