Trendyol 1. Lig’de son haftalarda beklenenin altında kalan Şanlıurfaspor, Çorum FK karşısında 2-1’lik skorla mağlup olarak 2. Lig’e düşme talihsizliği yaşadı. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında, Teknik Direktör Erkan Sözeri, bu durumdan ötürü derin bir üzüntü içinde olduğunu ifade etti. Sözeri, “Söyleyecek çok fazla bir şey yok, alt lige düştük” diyerek yaşananları özetledi.
37. hafta mücadelesinde deplasmanda oynanan karşılaşmada, Şanlıurfaspor, 78. dakikaya kadar 1-0 önde götürdüğü karşılaşmada, yedikleri eşitlik golü sonrası oyunun kontrolünü kaybetti. Uzatmalarda alınan riskler sonucunda ters bir kontratakla mağlup olan ekiplerinin göstermiş olduğu çabanın yeterli olmadığını düşündüğünü belirten Sözeri, “Bütün bir sezon boyunca dalgalı grafikler çizen bir performans sergiledik. Zorlu dönemde ekibin başına geçmem beni hiç pişman etmedi, ancak durum beni oldukça rahatsız etti” şeklinde konuştu.
Sözeri, VAR kararlarına da dikkat çekerek, geçen haftaki iptal edilen gol için sorgularda bulundu. Bu yıl tecrübeli bir teknik adam olarak yaşadığı böyle bir durumun onun için büyük bir travma olduğunu ve bu sürecin kendisini derinden etkilediğini dile getirdi. “Şanlıurfaspor, tekrar güçlü bir şekilde geri dönecektir” dedi. Son olarak, oyuncuları ve ekibi için elinden gelen her şeyi yaptığını da vurguladığı konuşmasında, herkesin gelecekteki yolculukları için iyi dileklerde bulundu.