Şanlıurfa’da Son Bir Ayda Silahlı Kavgalar Nedeniyle 9 Kişi Hayatını Kaybetti, 17 Şüpheli Yakalandı

2 Min Read

Şanlıurfa’daki Asayiş Olaylarına İlişkin Açıklama

Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, son altı haftada meydana gelen asayiş olaylarına dair önemli bilgiler paylaştı. Vali Şıldak, gerçekleştirdiği basın toplantısında, silahlı kavgaların kentte ciddi can kaybına neden olduğunu belirterek, toplamda 9 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 17 failin yakalandığını duyurdu.

Silahlı Kavgalar ve Can Kaybı

Şanlıurfa’da artan silahlı çatışmalar sebebiyle yaşanan ölümler üzerinde duran Vali Hasan Şıldak, son bir ay içerisinde 8 silahlı kavgada 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini ifade etti. Vali Şıldak, bu olayların genellikle akrabalar arasında gerçekleştiğinin altını çizerken, “Son bir ayda meydana gelen 8 olayın her biri aydınlatıldı. Sadece bir failin aranması devam ediyor.” dedi. Yaşanan olayların sebeplerine değinen Vali, kadın ve erkek tartışmaları, arazi anlaşmazlıkları ve şahsi ilişkiler gibi farklı dinamiklerin etkili olduğunu vurguladı.

Diğer Suç Türlerine İlişkin Bilgiler

Vali Şıldak, asayiş konusundaki mücadelelerine de değindi. Uyuşturucuyla ilgili yürütülen çalışmalarda 849 kişinin gözaltına alındığını, telefon dolandırıcılığı nedeniyle 19 operasyonda 81 kişinin yakalandığını belirtirken, tefecilikle bağlantılı 7 kişi ve çetelerle ilgili 20 operasyonda 71 kişinin tutuklandığını dile getirdi. Kasten öldürme olayları kapsamında ise son bir ay içinde 17 kişinin yakalandığını ve bir kişinin hâlâ arandığını bildirdi.

Vali Hasan Şıldak, bu mücadelelerin kentteki güvenlik durumunu iyileştirmek için devam edeceğini sözlerine ekledi.

Share This Article
Leave a review

Leave a Review

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir