Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Şanlıurfa’da Filistin Bayrağı Açılarak Gazze’deki Zulme Dikkat Çekildi

    Şanlıurfa’da, sivil toplum kuruluşunun öncülüğünde düzenlenen “Zulmü fırçala” etkinliği, Gazze’ye yönelik saldırıları protesto etti. Ressam İlhami Atalay ve 130 sanatçı, eserleriyle Gazze’nin acısını dile getirdi. Handan Çoğalan Karataş, birliktelik vurgulayarak, Filistin bayrağını açtıklarını belirtti.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    **Şanlıurfa’da Gazze İçin Sanatla Direniş**

    Şanlıurfa, Gazze’deki saldırılara dikkat çekmek amacıyla bir etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bu kapsamda dev bir Filistin bayrağının açılması ve ressamların katılımıyla düzenlenen “Zulmü Fırçala” etkinliği ile Gazzelilerin acısı sanat yoluyla ifade edildi.

    Sanatla Protesto

    Bir sivil toplum kuruluşunun organize ettiği etkinlik, ressam İlhami Atalay’ın da katılımıyla gerçekleştirildi. Tarihi Hasan Paşa Camii avlusunda yapılan etkinlikte, 130’dan fazla ressam yer aldı. Açılışta kurdele kesilirken ziyaretçiler, Gazzelilerin durumunu yansıtan resimleri inceledi. Sanatçıların ifadeleri, katılımcılardan büyük beğeni topladı.

    Farkındalık Yaratmak İçin Bir Aradayız

    Etkinliğin öncüsü olan sivil toplum kuruluşu başkanı Handan Çoğalan Karataş, son iki yıldır Gazze’de yaşanan insani trajediyi sanat yoluyla protesto ettiklerini aktardı. Karataş, “Bizim her zaman Gazze’yi düşünmemiz gerekli. Müslümanlık ve kardeşlik gereği, bu zulme karşı bir araya gelmemiz lazım. Bugün burada 130 ressamla bir araya geldik ve bu zulmü göstermek için fırçalarımızı kullandık. Gazze’deki katliamların 104. haftasında böyle bir etkinlik düzenlemek istedik” dedi. Karataş, etkinlikteki eserlerle Gazzelilere verdikleri destek mesajını duyurduklarını belirtti.

    Birlikte Direniş Mesajı

    Etkinliğe katılan ressam İlhami Atalay ise, Müslüman liderlerin bir araya gelerek İsrail’in zulmüne dur demesi gerektiğine dair çağrıda bulundu. Atalay, “Birlik ve beraberlik içinde hareket edilmezse, bu zulme karşı koymak imkansız hale gelir” diye konuştu. Etkinlikte açılan dev Filistin bayrağı, Şanlıurfa halkının Gazze’ye olan desteğini duyururken, sanatsal direnişin önemini bir kez daha ortaya koydu.