Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesinde, saat 10.40‘da 5.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı, çevre illerde de hissedildi. Depremin ardından Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Kasım Gürpınar açıklamalarda bulundu.
Durum Değerlendirmesi
Başkan Gürpınar, yaptığı açıklamada “Ciddi bir olumsuzluk görünmüyor. Ekiplerimiz valilik ve AFAD koordinasyonunda sahada çalışıyor. Durum çok şükür iyi vaziyettedir. Şanlıurfa'nın geniş bir alanında kırsalda taramalarımız sürüyor. Deprem şiddetliydi” ifadelerini kullandı.
Vali Şıldak ise, deprem sonrası yapılan saha incelemelerinin devam ettiğini vurgulayarak, “Can kaybı ve yıkım söz konusu değil,” dedi. Ayrıca, artçı sarsıntılar konusunda vatandaşları uyararak dikkatli olmalarını istedi.
Bu tür doğal afetler, toplumda panik yaratabilirken, yetkililerin hızlı ve etkili müdahale yöntemleri ile olumsuz durumların önüne geçilmesi sağlanmaktadır. Şanlıurfa'daki bu deprem, yerel yönetimlerin ve AFAD'ın koordineli çalışmasının önemini bir kez daha gözler önüne serdi.





