Sancaktepe’de 6 bin metrekarelik iş merkezinde meydana gelen yangın, itfaiye ekiplerinin yaklaşık 3,5 saat süren müdahalesi ile kontrol altına alındı. Yangın sonrası soğutma çalışmaları devam ediyor.
Bengisu Sokak üzerinde iki farklı iş yerinin bulunduğu iş merkezinde, saat 07.00 civarında sebebi henüz belirlenemeyen bir yangın çıktı. İhbarın ardından çok sayıda itfaiye ekibi, polis, sağlık ve UMKE personeli olay yerine sevk edildi. Hızla yangın yerine ulaşan itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almak için yoğun bir çaba göstermiştir. Yangın alanında soğutma işlemleri hâlâ sürmektedir. Yangına müdahale eden bir itfaiye erinin üzerine düşen bir nesne nedeniyle yaralandığı öğrenildi; ancak can kaybı yaşanmadığı bildirildi.
Olay yerine gelen Sancaktepe Belediye Başkanı Alper Yeğin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada saat 07.10’da yangın ihbarı alındığını ve yangının İstanbul İş Merkezi olarak bilinen inşaatta dört farklı işletme bulunduğunu ifade etti. Yangının rüzgarın etkisiyle hızla yayıldığını belirten Yeğin, yaklaşık 40 itfaiye aracı ve 150 personelin yangın söndürme çalışmalarında aktif rol aldığını ve çevre ilçelerden de destek alındığını aktardı.
Başkan Yeğin, “Can kaybının olmaması tek sevindirici durum. Ancak binanın tamamen yanması riski bulunuyor. Yangının başka alanlara sıçrama riski de ortadan kalktı. Bu iş yerinin bir ay önce uyarıldığı bilgisini aldık. Yangının meydana geldiği bölgede kaçak yapılaşma söz konusu ve bu durum sürekli denetimlerde dile getiriliyor” dedi.