“Samsunspor Avrupa Kupası Hedefinden Vazgeçmiyor”

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Avrupa kupalarına katılma hedefinin hala canlı olduğunu belirtti. En yakın rakiplerinden 1 ve 3 puan önde olduklarını vurgulayan Bilen, sakat oyuncuların durumu hakkında umutlu konuştu. Alanyaspor maçı öncesinde galibiyet hedefleniyor.

Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Avrupa kupalarına katılma hedefinin hala

SAMSUN (İHA) – Samsunspor Başkan Vekili Veysel Bilen, Avrupa kupalarına katılma hedeflerinin hâlâ geçerli olduğunu belirtirken, “Bugüne kadar gösterdiğimiz çabalar ve ayağımıza kadar gelen fırsat, kısmetimiz hala elimizde. En yakın rakibimizle aramızda yalnızca 1 puan var. Diğer rakibimize karşı ise 3 puan öndeyiz” ifadelerini kullandı.

Trendyol Süper Lig takımlarından olan Samsunspor’da, Alanyaspor maçı öncesinde basın toplantısı düzenleyen Veysel Bilen, Nuri Asan Tesisleri’nde önemli açıklamalarda bulundu. Bilen, lider Galatasaray’la oynanan ve kaybedilen maça değinerek, “Evimizdeki bu maçı kaybetmemiz üzücüydü. Takım, hafta boyunca iyi bir hazırlık süreci geçirmişti. Ancak uzun süre bizimle olan üç ana oyuncumuzun sakatlığı ve transfer yasağımız nedeniyle kısıtlı bir kadro ile mücadele ediyoruz. Bu yüzden, iyi niyetle yerlerine oynayan oyuncularımız ellerinden geleni yapmaya çalıştı fakat oyunun düzenini kurmayı başaramadık. Açıkçası, yeterli öz eleştiriyi de yapmamız gerekiyor. Mücadele gösteremediğimiz için evde kaybetmemiz gerçekleşti ama moral bozmaya gerek yok. Yenildiğimiz takımın, hala şampiyonluk mücadelesinde olan tek takımlardan biri olduğunu hatırlatmak isterim. Bunun üstesinden gelecek gücümüz var” dedi.

Avrupa kupalarına katılmanın iptallerinin kendilerinde olduğuna dikkat çeken Bilen, “Son zamanlarda aldığımız puan kayıpları, ‘Samsunspor hedefine ulaşamayacak’ gibi bir hava oluşturmuş olabilir, ama bunu kabullenmiyoruz. Oyun kalitemizde ya da tempomuzda bir düşüş olabilir; ancak bu geçici bir dönem. Rizespor ve Antalya maçlarında yaşadığımız talihsizlikler de bize bu duruma getirdi. Teknik ekibimiz ve futbol direktörümüz ile oyuncularımıza gerçekten teşekkür ediyoruz. Onlara güvenimiz tam. Avrupa kupalarına katılma hedefimiz hâlâ aydınlık ve bu konuda hâlâ kontrol bizde. 3. ve 4. sıradaki mücadelemiz sürecek. Umarım sezon sonunda, istediğimiz Avrupa kupalarından birine katılacağız. Dünü geride bıraktık ama geçmişten dersler çıkarıyoruz. Bunları kendi aramızda ve teknik ekibimizle konuştuk. İlk maçımız olan Alanya karşılaşmasıyla kötü gidişe son vermek istiyoruz” şeklinde sözlerini sürdürdü.

Celil Yüksel, Marc Bola ve Ait Bennasser gibi sakat futbolcuların durumu üzerine de değerlendirmelerde bulunan Bilen, “Sakat oyuncularımızdan edindiğimiz bilgilere göre, en az iki oyuncumuzun Alanya maçında bizimle olmasını bekliyoruz. Bu durum, kadromuzu biraz daha güçlendirecek. Fakat Alanya maçı oldukça zorlu geçecek. Onların durumu, maçın önemini arttırıyor. Ancak her zaman söylediğimiz gibi, Samsunspor, ne zaman istese, puan alacağı bir maçı kaybetmez” diyerek sözlerini tamamladı.