Samsun’da Uyuşturucu Üretimi İçin Evlerini Tarlaya Dönüştüren Şahıs Yakalandı

Samsun’da R.A.D. (36) adlı kişi, jandarma tarafından yapılan operasyonla evinde gizli kenevir tarlası kurarken yakalandı. Düzeneği içinde 28 kök kenevir, 55 gram esrar ve diğer uyuşturucu malzemeleri ele geçirildi. Soruşturma sürüyor.

Samsun’da R.A.D. (36) adlı kişi, jandarma tarafından yapılan operasyonla evinde

Samsun’da Kenevir Yetiştiriciliği İçin Evde İklimlendirme Sistemi Kuruldu

Samsun’da bir bireyin, yakalamamak adına evinde kenevir yetiştirerek tarla kurduğu belirlendi.

Samsun’da jandarma ve polis, uyuşturucu maddeyle mücadelesini sürdürürken, bazı zehir tacirleri evlerini özel iklimlendirme sistemleri ile uyuşturucu üretim merkezi haline getiriyor. Son dönemlerde, bu yöntemle gerçekleştirilen kenevir ekimi bir kez daha jandarma ekiplerinin gündemine geldi. İlkadım ilçesinde, uyuşturucu ve uyarıcı madde ticaretine yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında R.A.D. (36) adlı şahsın, piyasalardan iklimlendirme sistemleri temin ederek uyuşturucu imal ve ticareti yaptığı tespit edildi.

Şahsa Ait Evde Ele Geçirilenler

Samsun İl Jandarma Komutanlığı’na bağlı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü, İstihbarat Şube Müdürlüğü ile İlkadım İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği operasyonda, söz konusu bireyin evinde yapılan aramada, 28 kök kenevir bitkisi, 55 gram kubar esrar, 5 kilogram gübre ve bir adet uyuşturucu kullanma aparatı ele geçirildi. Olayın ardından soruşturma süreci devam ediyor.