Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize’deki Afet Bölgesini Ziyaret Edecek
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize’de son günlerde meydana gelen afetin yarattığı üzüntüyü dile getirerek, “Rize’de aldığımız felaket haberleri bizleri derinden etkiledi. Ancak şükürler olsun ki, can kaybı yok. Bu ortamda daha çok heyelan olayları yaşandı. Şimdi bu heyelan alanlarını yerinde inceleyeceğiz” dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rize ve Trabzon’daki 3 günlük programı kapsamında saat akşamında Rize-Artvin Havalimanı’na ulaştı. Geleneksel olarak baba ocağı olan Güneysu ilçesine geçen Erdoğan, burada büyük bir kalabalık tarafından sıcak bir şekilde karşılandı. Hemşehrilerine hitap eden Erdoğan, programı hakkında bilgi vererek, “Yarın Cuma ve Cumartesi günleri Rize’de etkinliklerimiz olacak. Pazar günü ise Trabzon’da miting yapacağız” şeklinde konuştu.
Yardım Çalışmaları Devam Ediyor
Geride kalan savaşların hatırlatıcısı olan afetin yaralarını sarmak adına önemli adımlar atacaklarını vurgulayan Erdoğan, “Ayder bölgesinin toparlanıp toparlanmadığını görmek istiyoruz. Buraları güzel bir hale getirmek için çaba göstereceğiz” ifadesini kullandı. Ayrıca, TOKİ tarafından inşa edilen konutları memnuniyetle karşıladığını belirten Erdoğan, şehir hastanesinin yapımının da hızla devam ettiğini dile getirdi.
Gençlere de seslenen Erdoğan, AK Partili gençlerin heyecanını paylaşarak, “‘Ak Gençlik’ ismiyle yola çıkıp dere yataklarını unutmayın. Tüm gençlerden destek alacağız ve birlikte ilerleyeceğiz” açıklamalarında bulundu. Cuma günü için de dileklerini ileten Erdoğan, gençlerle fotoğraf çektirme isteklerini geri çevirmeyerek, taraftarlarıyla keyifli anlar yaşadıktan sonra dinlenmek için evine dönmek üzere hareket etti.