Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da Otizm Farkındalığını Artırmayı Hedefleyen Seminer Düzenlendi

    Samsun’da düzenlenen “Otizmde Sosyal Kabulün Artırılması Semineri”nde, İl Milli Eğitim Müdürü Murat Ağar ve diğer yetkililer, otizmli bireylerin toplumsal kabulünün artırılmasına yönelik uygulamaları ele aldı. Seminerde teknoloji ile erken tanı, sosyal hizmetler ve bilimsel yöntemler tartışıldı.

    Samsun'da düzenlenen "Otizmde Sosyal Kabulün Artırılması Semineri"nde, İl Milli Eğitim

    Otizmde Sosyal Kabul için Seminer Düzenlendi

    Samsun’da “Otizmde Sosyal Kabulün Artırılması Semineri” büyük bir katılımla gerçekleştirildi.

    Samsun İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Samsun Büyükşehir Belediyesi ve Ondokuz Mayıs Üniversitesi’nin iş birliğiyle düzenlenen etkinliğe; İl Millî Eğitim Müdürü Murat Ağar, protokol üyeleri, akademisyenler ve çok sayıda öğretmen katılım sağladı. Seminerde, otizm spektrumundaki bireylerin toplumsal kabulü konusundaki çalışmalara odaklanıldı. Program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. Seminere, Samsun Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından hazırlanan bilgilendirici bir tanıtım videosuyla devam edildi. Engelli Hizmetleri projeleri hakkında bilgi veren Fizyoterapist Seda Can, katılımcılara etkinlikte destek sundu.

    Teknolojinin Erken Tanı Üzerindeki Gücü

    Seminerde OMÜ Tıp Fakültesi Pediatri Anabilim Dalı’ndan Dr. Sema Gül, “Riskli Bebeklerde Yapay Zekâ ile Erken Tanı ve Müdahale” adlı sunumuyla teknoloji kullanarak erken teşhisin önemi üzerinde durdu.

    Samsun Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Eyüp Çakır, özel gereksinimli bireyler için sunulan hizmetleri anlatarak sosyal kabul çalışmalarının gerekliliğine vurgu yaptı. Konuşmaların ardından İl Millî Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, eğitim kurumlarının otizm konusunda farkındalık yaratmadaki rolünü değerlendirdi ve seminerin organizasyonunda emeği geçenlere teşekkürlerini iletti. Ağar’ın konuşmasının ardından plaket takdim töreni gerçekleştirildi.

    Bilimsel Yaklaşımlar ve Yöntemler

    Seminerin akademik bölümünde OMÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü’nden Doç. Dr. Serpil Aytekin, “Otizmde Sosyal Kabulün Artırılması” başlıklı sunum yaparak otizmli bireylerin toplumda daha etkin bir şekilde yer almasını sağlamak amacıyla bilimsel yöntemleri paylaştı.

    Yetkililer, bu seminerin öğretmenler ve okullar arasında farkındalığı artırarak otizmli bireylerin sosyal kabullerine büyük katkı sağlayacağına inandıklarını belirtti. Programa, Samsun Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İrfan Yetik de iştirak etti.