Konya’da İki Günlük Uyuşturucu Operasyonu: 4 Gözaltı
Konya’da, polis ve jandarma ekiplerinin yürüttüğü ortak operasyonda birkaç uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Operasyonlar neticesinde toplam 4 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı.
Yunak’ta Narkotik Operasyonu
Alınan bilgiye göre, Konya İl Jandarma Komutanlığı, suç ve suçluluk faaliyetlerini engellemeye yönelik çalışmalarını artırarak sürdürüyor. 15 Ağustos Cuma günü, Yunak ilçesinde Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ile Yunak İlçe Jandarma Komutanlığı’nın gerçekleştirdiği istihbari çalışmalar sonucunda bir kişinin evinin bahçesinde kenevir bitkisi ektiği ve uyuşturucu ticareti yaptığı bilgisi elde edildi. Adrese yapılan baskında, şüphelinin evinin bahçesinde ve iş yerinde gerçekleştirilen aramada, 1.100 gram kubar esrar, 354 kök kenevir bitkisi, 1 adet ruhsatsız tabanca ve 8 adet tabanca fişeği ele geçirildi. Yakalanan şüpheli, ifadesinin alınmasının ardından sevk edildiği adliyede tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Halkapınar’da İzinsiz Kenevir Ekimi
Geçtiğimiz pazar günü ise Halkapınar ilçesinde benzer bir çalışma yapıldı. Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Halkapınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir kişinin izinsiz olarak kenevir ekimi yaptığını tespit etti. Adrese düzenlenen baskında yapılan aramada, 61 kök kenevir bitkisi ve 96 gram kubar esrar ele geçirildi. Gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği adliyede tutuklandı.
Karatay’da Silah ve Uyuşturucu Ele Geçirildi
Karatay ilçesinde ise Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ve Karatay İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, bir kişinin mısır tarlasına izinsiz kenevir ekimi yaptığını tespit etti. Yapılan baskında 22 kök kenevir bitkisi, bir kurusıkı tabanca, bir pompalı tüfek ve 49 adet kurusıkı mermi ele geçirildi. Bu operasyonda da 2 şüpheli gözaltına alındı.
Konya’daki bu operasyonlar, uyuşturucu ve silah kaçakçılığının önlenmesi adına dikkat çeken bir adım olarak değerlendiriliyor. Jandarma ve polis ekipleri, il genelinde suçla mücadelesini artırarak sürdürecek.
KONYA’DA POLİS VE JANDARMA EKİPLERİNİN ORTAKLAŞA YAPILAN OPERASYONLARINDA ÇOK SAYIDA UYUŞTURUCU MADDE, SİLAH ELE GEÇİRİLİRKEN, 4 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI.
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, KARS-IĞDIR-ARALIK-DİLUCU DEMİRYOLU HATTI’NIN TEMELİNİN 22 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ ATILACAĞINI DUYURDU.
ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANI ABDULKADİR URALOĞLU, KARS-IĞDIR-ARALIK-DİLUCU DEMİRYOLU HATTI’NIN TEMELİNİN 22 AĞUSTOS CUMA GÜNÜ ATILACAĞINI DUYURDU.