Samsun’da CHP Delegeleri Arasında Kavga Çıktı
Samsun’da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Atakum İlçe Başkanlığı’nın düzenlediği mahalle delege seçimleri sırasında gergin anlar yaşandı. Seçimler sırasında istikrarın bozulduğu anlarda, CHP Atakum İlçe Başkanı adayı Prof. Dr. Şevket Özkaya, kargaşada yüzüne tekme aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Özkaya, “Böyle bir durumla ilk defa karşılaşıyorum. Yüzüme tekme geldi. Bu, Cumhuriyet Halk Partisi’ne hiç yakışmayan bir durumdu” ifadelerini kullandı.
Cumhuriyet Mahallesi’nde Seçim Gerilimi
CHP Atakum İlçe Başkanlığı’nın seçim süreci, Cumhuriyet Mahallesi’nde delege seçimleriyle start aldı. Seçimlerin yapıldığı Cumhuriyet Mahallesi’ndeki CHP İlçe Binası’nda oy kullanılma işlemi devam ederken, dışarıda bir grup arasında arbede başladı. Daha sonra bu arbede, bir kavgaya dönüştü. Olay yerine intikal eden güvenlik güçleri, kargaşayı sona erdirdi.
Provokasyon İddiası ve Saldırıya Uğrayan Aday
Atakum İlçe Başkanlığına aday olan Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, olayı şu şekilde özetledi: “Bugün, Atakum CHP İlçe Kongresi’nin ilk aşamasını gerçekleştirdik. İlk seçimimiz Cumhuriyet Mahallesi’nde yapıldı. Sabah saatlerinden itibaren burada bulunan, aynı saç kesimine ve beyaz giysilere sahip 10-15 kişilik bir grubu fark ettik. Bu kişilerin üye olup olmadıklarını bilmiyorduk. Oy verme sırasında, bu grup seçmenlere saldırdı. Ortaya çıkan durum gerçekten ciddiydi; bazı kişiler yerde kaldı, yaralananlar oldu. Bu tür görüntüler Cumhuriyet Halk Partisi’ni gölgeleyen bir durum. Yoğun bir saldırıya uğradım ve yüzüme bir tekme geldi. Benim gibi partinin kültürü ile yetişen birinin böyle bir olayla karşılaşması son derece üzücü. Saldırgan grup, polis tarafından durduruldu. Ne amaçladıklarını bilmediğimiz bir grup kendilerine burada yer bulmaya çalıştı.”
AMSUN’DA CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ATAKUM İLÇE BAŞKANLIĞI MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU. KAVGADA YÜZÜNE TEKME YEDİĞİNİ SÖYLEYEN CHP ATAKUM İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ADAY PROF. DR. ŞEVKET ÖZKAYA, “İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIM. YÜZÜME BİR TEKME YEDİM. CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERDİ” DEDİ.
AMSUN’DA CUMHURİYET HALK PARTİSİ (CHP) ATAKUM İLÇE BAŞKANLIĞI MAHALLE DELEGE SEÇİMLERİNDE YUMRUKLAR HAVADA UÇUŞTU. KAVGADA YÜZÜNE TEKME YEDİĞİNİ SÖYLEYEN CHP ATAKUM İLÇE BAŞKANLIĞI’NA ADAY PROF. DR. ŞEVKET ÖZKAYA, “İLK DEFA BÖYLE BİR ŞEYLE KARŞILAŞTIM. YÜZÜME BİR TEKME YEDİM. CUMHURİYET HALK PARTİSİ’NE YAKIŞMAYAN GÖRÜNTÜLERDİ” DEDİ.