Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Samsun’da Bağımsızlık Köyü Projesi ile Hükümlülere Yeni Fırsatlar Sunulacak

Samsun’da “Bağımsızlık Köyü” projesi, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu’nun açıklamalarıyla hayata geçiyor. Proje, günlük 400 hükümlüye bağımlılıkla mücadele hizmeti sunarak eğitim ve atölye desteği sağlayacak, ayrıca uluslararası örnek teşkil edecek.

Samsun'da "Bağımsızlık Köyü" projesi, Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu'nun açıklamalarıyla

“Bağımsızlık Köyü” Projesi Samsun’a Kazandırılıyor

Samsun Denetimli Serbestlik Müdürü Mehmet Ofluoğlu, İstanbul’da geçmişte uygulanan ancak günümüz ihtiyaçlarına uyarlanmış olan “Bağımsızlık Köyü” projesinin Samsun’da hayata geçirileceğini açıkladı. Proje, bağımlılıkla mücadele alanında günde 400 hükümlüye hizmet sunmayı hedefliyor.

Proje Kapsamında Eğitim ve Atölye Faaliyetleri Yer Alacak

Ofluoğlu, düzenlenen basın toplantısında Samsun’daki bağımsızlık köyünün kapsamı hakkında bilgi vererek, “Bu projeyle bağımlılıkla mücadeleyi adliye koridorlarının dışında, daha bağımsız bir alanda yürütmeyi amaçlıyoruz” dedi. Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) ve Yeşilay ile işbirliği yaparak çeşitli atölyeler açacaklarını belirten Ofluoğlu, köyün şehrin dışında, yatılı hizmet vermeyecek bir ortamda kurulmasını planladıklarını vurguladı.

Planlanan projede, iki farklı giriş sistemi uygulayacaklarını da dile getiren Ofluoğlu, bu sayede yükümlülerin, ceza alanların ve tedbir uygulananların birbirleri ile temasını engellemeye yönelik çalışmalar yürüteceklerini ifade etti. Çocuklar, yetişkinler ve kadınlar için ayrı alanların oluşturulacağını belirten Ofluoğlu, “Bağımsızlık Köyü, Türkiye’nin ötesinde bir örnek olacak ve yurt dışından gelen heyetlerin de ilgisini çekecek” diye konuştu.

Hükümlüler Kamu Yararına Ücretsiz Çalışacaklar

Denetimli serbestlik uygulamaları hakkında bilgi veren Ofluoğlu, hükümlülerin yalnızca imza atarak evlerine dönmeyeceklerini, bunun yanı sıra kamu yararına zorunlu olarak ücretsiz çalışmak durumunda olduklarını aktardı. Bu kapsamda şu anda 6 bin civarında hükümlüye hizmet sunduklarını dile getiren Ofluoğlu, 20 farklı okulun ücretsiz tadilatını yaptıklarını ve birçok kamu kurumuyla çeşitli işbirlikleri gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Çocuk Suçlularla Aile İletişimi Güçlendiriliyor

Ofluoğlu, suça sürüklenen çocuklarla birlikte aileleriyle de görüşmeler yaptıklarını belirtti. Aile danışmanlığı eğitimi ile birlikte profesyonel destek sağlayacaklarını vurguladı. Ayrıca, çocukların yetişkinlerle bir araya gelmemesi amacıyla adliye binalarında özel birimlerin oluşturulduğu bilgisi verildi.

Ev Hapsinde İzleme ve Elektronik Kelepçe Uygulamaları

Elektronik kelepçesi olmayan hükümlülerin manuel olarak kontrol edildiğini açıklayan Ofluoğlu, ev hapsi sürecindeki uygulamalara dair değerlendirmelerde bulundu. Risk analizlerine dayalı olarak uygulanacak yöntemlerle takiplerinin daha güvenli hale getirileceğini kaydeden Ofluoğlu, teknolojik yeniliklerin daha fazla kullanılacağını ve suistimallerin önüne geçileceğini ifade etti.