Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Samsun’da Av Sezonu Bereketli Başladı, Hamsi İlgisi Artıyor, Palamut İçin Umutlar Düşük

    Samsun’da av sezonunun başlamasıyla balık tezgahları renklendi. Balıkçı Muhammet Kıyak, bu sezon hamsinin bol olacağını, ancak palamutta beklentilerin düşük olduğunu ifade etti. Mezgitin ise büyük ilgi gördüğünü belirten Kıyak, havaların soğumasıyla çeşitlerin artacağına ve fiyatların düşeceğine inanıyor. Tezgahlardaki fiyatlar ise çeşitli balık türleri için 100-450 TL arasında değişiyor.

    Samsun'da av sezonunun başlamasıyla balık tezgahları renklendi. Balıkçı Muhammet Kıyak,

    Av Sezonunun Başlamasıyla Samsun’da Balık Tezgâhları Renklendi

    Samsun’da av sezonunun bereketli geçmesiyle birlikte balık tezgâhları hareketlendi. Balıkçılar, hamsinin bol olmasını beklerken, palamuta dair umutların bu yıl oldukça düşük olduğunu ifade ediyor.

    Hamsi Öne Çıkıyor

    Kent genelinde balıkçı tezgahları, barbun, mezgit, istavrit ve hamsi gibi çeşitli balıklarla dolup taşıyor. Balıkçı esnafı Muhammet Kıyak, özellikle mezgitin vatandaşlar arasında büyük bir ilgi gördüğünü belirtti. Kıyak, “Bu sene hamsi açısından oldukça umutluyuz fakat palamut konusunda beklentilerimizi düşükt tuttuğumuz söylenebilir. Önümüzdeki yıl palamut için daha iyi olabilir ama bu sezon hamsinin bol olacağı gözüküyor” dedi.

    Tezgâhlardaki Hareketlilik Artıyor

    Küçük yaşlardan beri balıkçılıkla ilgilendiğini dile getiren Kıyak, tezgâhlardaki canlılığın arttığını aktardı. “Mezgit, bu sezon çok satılıyor ve büyük bir ilgi var. Havaların soğumasıyla balık çeşitliliğinin artacağını ve fiyatların da daha uygun hale geleceğini düşünüyoruz” dedi.

    Kıyak, gelecek günlerdeki beklentilerini şu şekilde dile getirdi: “Bu sene palamuta dair umudumuz yok ama çinekop ve hamsinin bol olmasını talep ediyoruz.”

    Balık Fiyatları Ne Diyor?

    Samsun’daki balıkçı tezgâhlarında fiyatlar ise şu şekilde belirlendi: Mezgit 120-150 TL/kg, hamsi 100-120 TL/kg, palamut 200 TL (yaklaşık 1,5 kg), barbun 100 TL/kg, levrek 450 TL/kg, somon 150 TL/kg ve çipura 400 TL/kg olarak satışa sunuluyor.