Salihli’de Uyuşturucu Operasyonu: 35 Bin Kullanımlık Sentetik Maddeler Ele Geçirildi, 1 Şüpheli Tutuklandı

Manisa’nın Salihli ilçesinde düzenlenen operasyonda, 35 bin 872 kullanımlık sentetik kannabinoid madde ele geçirildi. İ.Y. tutuklanırken, H.D. ve E.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Manisa'nın Salihli ilçesinde düzenlenen operasyonda, 35 bin 872 kullanımlık sentetik

Salihli’de Sentetik Uyuşturucu Operasyonu

Manisa’nın Salihli ilçesinde gerçekleştirilen bir polis operasyonunda, A4 kağıdına emdirilmiş 35 bin 872 kullanımlık sentetik kannabinoid madde ele geçirildi. Gözaltına alınan üç şüpheliden bir tanesi mahkeme tarafından tutuklandı.

Uyuşturucu İmalatı İddiası

Manisa İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, Salihli’deki bir konutta uyuşturucu madde üretildiği ve bunun ‘torbacı’ denilen kişiler aracılığıyla satılacağına dair bilgiler aldı. Bu bilgi üzerine harekete geçen ekipler, operasyon düzenleyerek İ.Y. (26), H.D. (24) ve E.Ç. (28) isimli şahısların ikametlerinde arama yaptı. Bu aramalar sonucunda, sentetik kannabinoid bonzai maddesinin 9 parça halinde ve A4 kağıdına emdirilmiş şekilde bulunduğu bildirildi.

Şüphelilerin Durumu

Gözaltına alınan şüpheliler, emniyetteki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi. Burada, İ.Y., ‘Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti’ suçlamasıyla tutuklanırken, diğer şüpheliler H.D. ve E.Ç. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.