Sakaryaspor Başkanından Olağanüstü Genel Kurul Açıklaması
Sakaryaspor Kulüp Başkanı Muhammet Kıratlı, kulübün mevcut durumu hakkında detaylı bir yazılı açıklama yaparak, yeniden olağanüstü genel kurul kararı aldıklarını bildirdi.
Belirsizlik Dönemi ve Çalışmalar
Başkan Kıratlı, 8 Haziran 2025 tarihinde planlanan olağanüstü kongre öncesi kulübün yaşadığı belirsizliği vurguladı. Şehirdeki paydaşların desteğiyle başkanlık görevine aday olduğunu hatırlatan Kıratlı, göreve başladıkları günden bu yana karşılaştıkları zorlukları sıraladı. Görev süresi boyunca, transfer yasağı, kulüp borçları ve futbolcu ödemeleri gibi sorunlarla yüzleşmek zorunda kaldıklarını ifade eden Kıratlı, harcama limitini 240 milyon TL’ye çıkararak önemli bir ilerleme kaydettiklerini belirtti. Aynı zamanda, yeni transferlerle güçlü bir kadro oluşturduklarını ve lisans sorunlarını çözdüklerini de sözlerine ekledi. Kıratlı, teknik direktör değişikliğine de değinerek milli arada Serhat Sütlü ile anlaşma sağladıklarını, onunla birlikte Sakaryaspor’un hedeflerine ulaşacaklarına inandıklarını söyledi.
Mali Durum Raporu
Mali tabloyla ilgili bilgi veren Kıratlı, 8 Haziran’dan itibaren kulübün gelirinin 122 milyon 121 bin TL olduğunu, bu gelirlerin forma sponsorluğu, loca satışları, federasyon gelirleri ve bağışlardan oluştuğunu açıkladı. Aynı miktarda gider olduğunu da belirten Kıratlı, detayları şöyle sıraladı: “Forma sponsorluğundan 31 milyon TL, loca satışlarından 30 milyon 450 bin TL, federasyon gelirlerinden ise 10 milyon 600 bin TL elde edildi. Yönetim kurulu aracılığıyla kişi ve kurumlardan toplam 57 milyon 571 bin TL bağış toplandı. Bu dönemde toplam gider de 122 milyon 121 bin TL olarak gerçekleşti. Geçmiş dönem futbolcu ödemeleri için 44 milyon 847 bin TL, bu sezon içinse 44 milyon 899 bin TL ödendi. Ayrıca vergi ve SGK ödemeleri için 10 milyon 861 bin TL, tesis, kamp, maç vb. giderler için 21 milyon 514 bin TL harcandı. Kulüp kasasına giren her kuruş, futbolculara, geçmiş borçlara ve resmi yükümlülüklere yönlendirilmiştir.”
Gelecek İçin Yeniden Genel Kurul Kararı
Rüstemler tesislerinin tadilata ihtiyacı olduğunu ve bu projeyi ilgili bakanlığa ilettiklerini sözlerine ekleyen Kıratlı, kulübün hedeflerini kurumsal yapı, mali sürdürülebilirlik ve altyapıya yatırım olarak sıraladı. Mevcut yönetimin çabalarına rağmen gerekli desteğin gelmediğini aktaran Kıratlı, şehrin önemli ihracatçı firmaları ve bazı sivil toplum kuruluşlarından beklenen katkının gerçekleşmediğini vurguladı. Bunun üzerine, Sakaryaspor’un geleceğini riske atmamak adına yeniden olağanüstü genel kurul toplayacaklarını ifade etti. Kıratlı, sorumluluk alabilecek bir yönetim ekibi ortaya çıkması durumunda, kulübün ilerlemesi için gereken kolaylıkları sağlamaya hazır olduklarını belirterek, sürekli destek veren Sakaryaspor taraftarlarına teşekkür etti.