Sakarya'nın Karasu ilçesinde meydana gelen şiddetli yağışlar, Denizköy ve İhsaniye mahallelerinde taşkınlara yol açtı. Uzun süren yağışların ardından Denizköy‘de bulunan longozun taşmasıyla birlikte, bölgedeki yollar sular altında kaldı ve bazı vatandaşlar ulaşım için sandallara yöneldi.

Yağışların etkisiyle oluşan taşkın, Karasu ile Kaynarca ilçeleri arasındaki bağlantı yolunu kapattı. Ayrıca, komşu mahalle olan İhsaniye‘de de çok sayıda evin bahçesi ve ana yollar su altında kaldı. Su seviyesinin yer yer 70 santimetreye kadar ulaştığı bildirildi.

Denizköy Mahalle Muhtarı azası Tuncay Genç, bu durumun her yıl yaşandığını belirterek, yolun yağışlar nedeniyle kapanmasının alışıldık bir durum olduğunu ifade etti. Su seviyesinin zamanla düştüğünü ancak taşkınların hala devam ettiğini vurguladı.

Kaynak: İHA