**Sakarya’da Motosikletli Şüpheli Kurusıkı Tabanca İle Yakalandı**
Sakarya’nın Adapazarı ilçesinde, yaz aylarına rağmen motosiklet üzerinde montla dolaşan bir şahıs, polis ekiplerinin dikkatini çekti. ‘Dur’ çağrısına uymayarak kaçmaya çalışan 17 yaşındaki Irak uyruklu şüpheli, kısa süren bir kovalamacanın ardından yakalandı.
**Olayın Gelişimi**
2 Ağustos Cumartesi günü meydana gelen olay, Semerciler Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda gerçekleşti. Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, bulvar üzerinde gerçekleştirdikleri rutin kontroller sırasında, havanın sıcak olmasına karşın mont giymiş bir kişiyi fark etti. Polisin ‘dur’ ihtarına uymayarak motosikletle kaçmaya çalışan 17 yaşındaki şüpheli, kısa sürede yakalandı.
Yapılan aramada, şüphelinin üzerinde şarjörü dolu bir kurusıkı tabanca bulundu. Gözaltına alındıktan sonra polis merkezine götürülen şahıs hakkında idari işlem başlatıldı. İlgili şahsın Türkiye’de yasal olarak kalma izni bulunduğu ve bir iş yerinde çalıştığı öğrenildi. Ayrıca, daha önce herhangi bir suç kaydına rastlanmadığı bildirildi.
İşlemleri tamamlanan 17 yaşındaki şüpheli, serbest bırakıldı.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı