DÜZCE (İHA) – Düzce ilinde trafiği düzenlemek amacıyla denetim gerçekleştiren polis ve jandarma timleri, trafik kurallarına uymayan sürücülere göz açtırmıyor. Gerçekleştirilen denetimlerde toplam 13 bin 796 araç kontrol edilirken, 140 araç trafiğe kapatıldı.
Düzce’de Trafik Denetimleri Arttı
Düzce’deki Jandarma ve Polis trafik ekiplerinin son bir hafta içerisinde düzenlediği denetimlerde 13 bin 796 araç ve motosiklet titizlikle incelendi. Bu kontrollerde kurallara aykırı hareket eden 2 bin 80 sürücüye idari para cezası kesildi. Ayrıca, 18 sürücüye alkolden işlem yapılırken, 140 araç da trafikten men edildi.
Kural İhlalleri ve Artan Denetimler
Denetimler sırasında ekipler, ehliyetsiz sürücüler, emniyet kemeri kullanmayanlar, ışık donanımında eksiklik olan araçlar, hız limitlerine uymayan sürücüler, kırmızı ışık ihlali yapan ve yaya geçitlerinde yayalara öncelik vermeyen sürücülerle birlikte, araç kullanırken cep telefonu kullanan kişilere de yönelik sıkı kontroller gerçekleştirdi. Trafik denetimlerinin sonraki süreçte daha da artırılacağı belirtildi.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı