Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sakarya’da Görme Engelliler İçin Farkındalık Günü Etkinliği Gerçekleştirildi

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Günü’nde 100’e yakın görme engelliyle Kentpark’ta bir araya geldi. Alemdar, bu bireylerin azim ve yetenekleriyle ilham verdiğini vurguladı ve toplumsal hayatta eşit fırsatlara erişimin önemini dile getirdi.

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 15 Ekim Dünya Beyaz

Görme Engelliler Günü’nde Bir Araya Geldiler

Sakarya’nın Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, 15 Ekim Dünya Beyaz Baston Görme Engelliler ve Güvenlik Günü kapsamında görme engelli bireylerle buluştu.

Kentpark’ta organize edilen etkinlikte, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na kayıtlı yaklaşık 100 görme engelli vatandaş yer aldı. Programa BELPAŞ Genel Müdürü Ertuğrul Özcan, Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanı Ahmet Öksüzoğlu ve çeşitli şube müdürleri de katılım gösterdi. Etkinlikte, Başkan Alemdar, katılımcılarla bire bir ilgilenerek onların istek ve taleplerini dinleme fırsatı buldu.

Toplantıda bir konuşma yapan Başkan Alemdar, “Görme engelli bireyler, azimleri ve yetenekleriyle hepimize ilham vermektedir. Onların yaşadığı sıkıntıları anlamak, empati kurmak ve onları engelsiz bir yaşam alanına kavuşturmak, hepimizin görevidir. Unutulmamalıdır ki asıl engel, gözlerde değil, kalplerde ve düşüncelerdedir,” dedi.

Başkan Alemdar, ayrıca, “Görme engelli bireylerin eğitim, iş hayatı, sanat ve spor gibi alanlarda eşit fırsatlara sahip olması gerekmektedir. Onların topluma tam katılımı, ancak bizim desteğimiz ve bilinçlenmemizle mümkün hale gelecektir. Bu konuda hep birlikte hareket etmeliyiz. Sesleri, dokunuşları ve başarılarıyla hayatımıza ışık saçan görme engelli kardeşlerimizin her daim yanlarında olduğumuzu göstermeliyiz,” ifadelerini kullandı.