Sakarya Büyükşehir Belediyesi, Ramazan Bayramı’na yaklaşırken cami bahçelerinde kapsamlı bir temizlik ve düzenleme faaliyetine başladı. Bu süreçte yeşil alanların temizliği yapılıyor ve yeni çiçeklerin dikimi gerçekleştiriliyor. Şehir, bu hazırlıklar sayesinde bayram namazı atmosferine adım atmaya hazır hale geliyor.
Vatandaşların bayram namazını tertemiz bir ortamda eda edebilmesi için titiz bir çalışma yürütülmekte. Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen bu etkinlikler ile Sakarya, bayram namazının coşkusuna tüm ayrıntılarıyla hazırlanıyor. Ramazan Bayramı’nın gelmesine az bir zaman kala, belediye ekipleri camilerin çevresinde düzenleme yaparak temiz bir alan oluşturmak adına yoğun bir çaba sergiliyor. Bayram namazları genellikle kalabalık bir katılımla, cami avlolarında yapılması nedeniyle, bu bölgelerin hijyenik bir hale getirilmesi önem taşıyor.
Yürütülen çalışmalar kapsamında cami bahçelerindeki uzun otlar kesiliyor, bakım gereksinimi olan alanlar yeniden düzenleniyor. Boş kalan yerler ise mevsimle uyumlu çiçeklerle donatılıyor. Bu faaliyetler, bayram sabahına kadar devam edecek.