Sakarya merkezli çocuk müstehcenliği operasyonunda 86 şüpheliden 25’i tutuklandı

Editör
1 Min Read

36 İlde Eş Zamanlı Operasyon: Çocuk Müstehcenliği Suçuna Geçit Yok

Sakarya merkezli olarak gerçekleştirilen geniş çaplı bir operasyon neticesinde, çevrimiçi çocuk müstehcenliği suçuyla bağlantılı olarak 36 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonlarda 86 kişi gözaltına alındı.

Gözaltılar ve Ele Geçirilen Materyaller

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinesinde, Sakarya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi tarafından hayata geçirilen operasyonlar, suçlu bireylerin yakalanması amacıyla büyük bir titizlikle yürütüldü. Operasyonlar sırasında yapılan aramalar sonucunda birçok dijital materyal ile bir adet ruhsatsız tabancanın da ele geçirildiği bildirildi.

Olayla ilgili olarak tamamlanan tahkikatın ardından 25 kişi adli mercilere sevk edilerek tutuklanırken, bir kişi de adli kontrol koşuluyla serbest bırakıldı. Bu operasyon, çocukların çevrimiçi platformlarda korunması adına atılan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Bu Haberi Paylaş
Yorum yapılmamış