Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Sakarya Cezaevinde Tahliyeler Başladı, Mahkumların Sevinci Gözlerden Okundu

    Sakarya Ceza İnfaz Kurumları’nda “10. Yargı Paketi” kapsamında tahliyeler başladı. Mahkumlar, sevinçle aileleriyle buluşarak Kurban Bayramı’nı evde geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadı. Ahmet Şimşek, kardeşinin 6.5 yıl sonra tahliye olmasını büyük bir heyecanla karşıladı.

    Bu haberin fotoğrafı yok

    Tahliye Heyecanı Sakarya Ceza İnfaz Kurumları’nda Yaşandı

    SAKARYA (İHA) – Sakarya’daki Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde tahliye sevinci yaşandı. “10. Yargı Paketi” olarak bilinen düzenlemenin Resmi Gazete’de yayınlanmasının ardından, cezaevlerinden tahliyeler başlamış oldu. Tahliye edilen mahkûmlar, cezaevi kapısından gülerek ya da koşarak ayrıldılar.

    Tahliyeler Başladı, Aileler Heyecanla Bekledi

    Kamuoyunda “10. Yargı Paketi” olarak adlandırılan Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ve bazı kanunlarda yapılan değişiklikler doğrultusunda, Sakarya Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü’nde tahliye süreçleri başladı. Cezaevinin önünde toplanan mahkûmların eşleri, çocukları ve diğer yakınları, tahliye olacak yakınlarını büyük bir heyecan içinde beklediler. Gerekli işlemler tamamlandığında cezaevinden çıkan mahkûmlar, aileleriyle bir araya gelerek hasret giderdiler. Kurban Bayramı’nı sevdikleriyle birlikte evlerinde geçirecek olmaları, hem mahkûmlar hem de aileleri için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Bazı tahliye edilen mahkûmların, cezaevi kapısından çıkar çıkmaz gülümseyerek ve hızla bölgeden uzaklaştığı gözlendi. 6,5 yıl cezaevinde kalmış olan kardeşinin tahliye edildiğini röportaj sırasında öğrenen Ahmet Şimşek, sevinç içinde cezaevi kapısına koştu.

    Ailelerin sevinci büyük

    Kardeşinin uzun bir süre cezaevinde yatmasının ardından tahliye olmasını sabah saatlerinden itibaren beklediğini ifade eden Ahmet Şimşek, “6 buçuk yıldır kardeşim cezaevinde bulunuyordu. Dün geceden beri onun çıkmasını heyecanla bekliyorduk. Oğlu ve yeğenleri burada, gerçekten çok heyecanlıyız. Bu kadar uzun bir süreyi geride bırakıp, devletimize teşekkür ediyoruz, çifte bayram yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

    Cezaevinden çıkan mahkûm: “İyi olacak”

    Cezaevinden tahliye olan Müjdat ise, “Basit bir suçtan dolayı cezaevine girmiştim, cezam fazla uzun değildi. Ancak benim gibi kısa süreli cezası olanların dışında uzun ceza alan arkadaşlarım için bu durum çok iyi oldu. Benim cezam birkaç ay sürmüştü. Alışmaya başladığımı düşündüğüm anda dışarıda buldum kendimi. İyi bir gelişme oldu. Ailemle olan bazı sorunlarım vardı, ancak dışarıda ailesi, çocuğu ya da eşi bekleyenler için bu durumun faydalı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.