Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Saimbeyli Belediyesi, Atıl Arazileri Buğday Ekim Projesi ile Yeniden Ekonomiye Kazandırdı

    Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, Belediye Başkanı Mahmut Dal liderliğinde atıl arazilere 60 dönüm Taner buğdayı eklendi. İlk hasattan 25 ton ürün bekleniyor. Başkan Dal, tarımsal kalkınmayı ileri taşımak için hedeflerini artıracağını açıkladı.

    Adana'nın Saimbeyli ilçesinde, Belediye Başkanı Mahmut Dal liderliğinde atıl arazilere

    Adana’nın Saimbeyli ilçesinde, belediye yönetimi, uzun zamandır kullanılmayan verimli arazileri tekrar ekonomiye kazandırma hedefiyle 60 dönüm alanda buğday ekimi gerçekleştirdi. Buğday hasadından elde edilen verim ise hepimizi sevindirdi.

    Mahmut Dal’ın İnisiyatifiyle Ekim Gerçekleştirildi

    Saimbeyli Belediye Başkanı Mahmut Dal’ın liderliğinde hayata geçirilen projede, daha önce atıl durumda bulunan 60 dönüm tarım arazisine Taner çeşidi buğday ekildi. İlk hasat, beklenenin üzerinde bir rekolte ile sonuçlandı. Yıllardır boş kalan bu verimli topraklar, sonunda yeniden üretim için kazandırıldı. Yaklaşık 25 ton ürün elde edilmesi bekleniyor ve hasat işleminin 2 gün sürmesi planlanıyor.

    Boş Araziler Yeniden Tarıma Kazandırılıyor

    Saimbeyli Belediyesinin tarım çalışmasına destek veren Hüseyin Bulanık, “Belediye Başkanımızın öncülüğünde atıl kalan arazilere ata-erzincan tohumlarıyla ektik. Taner buğdayı ile gerçekleştirilen bu ilk denemeden oldukça yüksek verim elde edeceğimizi düşünüyoruz. Uzun zamandır boş kalan bu alanlar oldukça verimli. Burada arpa, buğday, kiraz, sumak, domates gibi pek çok ürün yetişebiliyor. Hayvancılıkla ilgili de samanlar değerlendirilecek ve hiçbir şey israf edilmeyecek” ifadelerini kullandı.

    Daha Fazla Üreticiye Destek Vermeyi Hedefliyoruz

    Belediye Başkanı Mahmut Dal, “Saimbeyli Belediyesi olarak tarımsal kalkınma ve sürdürülebilirlik açısından önemli bir adım atmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu yıl 60 dönüm alanda gerçekleştirdiğimiz buğday ekimini hasat etmekten gurur duyuyoruz. Amacımız yerel ekonomiyi güçlendirmek ve ilçemizin tarımsal potansiyelini öne çıkarmak. Önümüzdeki yıl bu çalışmayı 500 ila 1000 dönüme çıkararak daha fazla üreticiye destek olmayı planlıyoruz. Saimbeyli’yi tarımda bir marka haline getirmek için birlikte çalışmaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

    Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı