Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sahte Kiralık Araç İlanlarına Dikkat: 74 Kişi Dolandırıldı, 38 Şüpheli Yakalandı

Kocaeli merkezli düzenlenen geniş kapsamlı operasyonda, sosyal medyada sahte kiralık araç ilanlarıyla 74 kişiyi dolandıran 38 şüpheli yakalandı. Operasyon 19 ilde yapıldı ve şüphelilerin hesaplarında 36 milyon TL’lik hareketlilik belirlendi.

Kocaeli merkezli düzenlenen geniş kapsamlı operasyonda, sosyal medyada sahte kiralık

**Sosyal Medyada Dolandırıcılığa Büyük Darbe: 74 Kişi Mağdur Oldu**

Sosyal medya üzerinden kiralık araç arayan kullanıcıları hedef alan sahte ilanlarla 74 kişinin dolandırılması üzerine geniş çaplı bir operasyon gerçekleştirildi. Kocaeli merkezli olarak 19 ilde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, toplam 38 şüpheli gözaltına alındı. İlgili şahısların banka hesapları üzerinde yapılan incelemelerde, 36 milyon TL miktarında kayda değer para hareketliliği tespit edildi.

**Düzenlenen Operasyonun Detayları**

Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü, sosyal medya platformlarında yayılan sahte araç kiralama ilanları hakkında derinlemesine bir araştırma başlattı. Bu süreçte, 74 kişinin dolandırıldığı ortaya çıktı.

Operasyon, 8 Temmuz Salı günü sabah 05.30’da gerçekleştirildi. Kocaeli, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Balıkesir, Muğla, Isparta, Antalya, Malatya, Diyarbakır, Van, Hakkari, Gaziantep, Iğdır, Trabzon, Giresun, Samsun, Ordu ve Ankara dahil 19 ilde eş zamanlı baskın yapıldı. Bu operasyonlar sonucu, 38 kişi yakalandı; 3 kişinin ise firari olduğu rapor edildi.

**Şüphelilerin Hesaplarındaki Para Hareketliliği**

Yakalanan şüphelilerin banka hesaplarında yaklaşık 36 milyon TL’lik bir para hareketi olduğu belirlendi. Emniyet yetkilileri, gözaltındaki şüphelilerin işlemlerini tamamlayarak Gebze Adliyesi’ne sevk etti.

Bu operasyon, sosyal medyada yaşanan dolandırıcılıklara karşı verilen mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı